Turecko bojuje s lesnými požiarmi, zasiahli aj provinciu Hatay

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 16:30 • 2 min
Turecko bojuje s lesnými požiarmi, zasiahli aj provinciu Hatay

ISTANBUL - Hasiči v Turecku zápasia s lesnými požiarmi, ktoré vyčíňajú na území najmenej troch provincií vrátane regiónu Hatay na juhu krajiny, ktorý vo februári postihlo mohutné zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Počas víkendu v Turecku nahlásili lesné požiare v 19 lokalitách, pričom hasiči dostali pod kontrolu 16 z nich. Nateraz sa zaobišli bez obetí na životoch, ale niekoľko civilistov muselo byť hospitalizovaných - napr. pre problémy s dýchaním alebo ľahké popáleniny.

Turecko - podobne ako veľká časť Európy - zápasí s vlnou horúčav a úrady varovali pred rizikom vypuknutia lesných požiarov. Do hasenia požiarov v okrese Belen v provincii Hatay sú od nedele nasadené hasičské lietadlá a vrtuľníky. 

Minister vnútra Ali Yerlikaya v súvislosti s nimi informoval o zadržaní dvoch ľudí podozrivých zo založenia požiaru. Ohňom bolo poškodených sedem domov a štyri autá, informovala tlačová agentúra Anadolu.

V okrese Gülnar v provincii Mersin bolo pri lesnom požiari zničených päť domov. Úrady nariadili evakuáciu obyvateľov štyroch ohrozených dedín. V provincii Čanakkale na západe Turecka bolo v súvislosti s lesnými požiarmi hospitalizovaných 14 ľudí, ktorí sa nadýchali splodín horenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Business Turkey Today
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies