Škandál v Divadle Aréna: Frešov človek napadol pracovníčku divadla, krajskí poslanci ho chcú odvolať

NETKY.SK • 9 Február 2017, 13:13 • 2 min
Škandál v Divadle Aréna: Frešov človek napadol pracovníčku divadla, krajskí poslanci ho chcú odvolať

BRATISLAVA - Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo by mal odvolať z úradu riaditeľa odboru investičných činností, správy majetku a verejného obstarávania v BSK Jána Keselého. Vyzývajú ho k tomu poslanci BSK. Dôvodom má byť napadnutie pracovníčky bratislavského Divadla Aréna.

slovakia

left justify in out

Podpredseda BSK Igor Bendík na dnešnej tlačovej konferencii informoval o tom, že poslanci dostali list, v ktorom sa hovorí o verbálnom útoku Jána Keselého na pracovníčku divadla. Malo sa tak stať počas rokovaní o rekonštrukcii divadla. Podľa Bendíka pritom nejde o ojedinelé nevhodné správanie v prípade Keselého. "Nie je to prvýkrát, čo pán Keselý prekročil mieru slušnosti a korektnosti, ako sa má správať k podriadeným zamestnancom," tvrdí Bendík.

 

Podľa denníka Nový Čas došlo aj k fyzickému napadnutiu!

 

Poslanci preto vyzývajú Freša, aby zakročil. "Žiadame pána Freša ako župana BSK, aby túto osobu odvolal z jeho pozície a konal, aby sa nestalo, že bude naďalej vystupovať takýmto spôsobom voči zamestnancom, alebo voči komukoľvek zo strany župy," vyhlásil poslanec Národnej rady (NR) SR a poslanec BSK Vladimír Sloboda.

 

Vyvodenie dôsledkov očakáva aj poslankyňa NR SR a poslankyňa BSK Jana Cigániková (SaS), a to aj napriek tomu, že Keselý je dlhoročný spolupracovník Pavla Freša. "Veríme však, že o to prísnejšie bude Pavol Frešo konať," vyzýva predsedu BSK Cigániková.

 

Poslanci zároveň avizovali, že ak sa tak nestane, zvážia ďalšie kroky, ktoré budú riešiť v rámci zastupiteľstva.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies