Polícia začala v súvislosti s incidentom na banskobystrickej základnej škole trestné stíhanie

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 10:05 • 2 min
Polícia začala v súvislosti s incidentom na banskobystrickej základnej škole trestné stíhanie

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia začala v súvislosti s incidentom v základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici, pri ktorom 12-ročné dievča nevedomky požilo tekutý dezinfekčný prostriedok, trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. "V súčasnosti je prípad v štádiu vyšetrovania. V tomto štádiu vyšetrovania viac informácií ešte nemôžeme zverejniť," dodala policajná hovorkyňa. K incidentu v ZŠ Pieninská v Banskej Bystrici došlo v pondelok (24. 4.) po hodine telesnej výchovy, keď išli žiaci šiesteho ročníka späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat sa napilo z vlastnej fľaše a obsah tekutiny vypľulo na dlážku. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť triedna učiteľka.

 

Vedenie školy v súvislosti s incidentom odmieta, že by dievča bolo dlhodobo šikanované. O tom, odkiaľ dezinfekčný prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť. Žiačku po udalosti previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Jana Petríková, vyšetrenia nepreukázali poleptanie slizníc či poškodenie tráviaceho traktu. V stredu (26. 4.) pacientku prepustili do domácej starostlivosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona