Sieť nepochodila s návrhom, Hrnčiar rokovanie opustil

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 12:12 • 2 min
Sieť nepochodila s návrhom, Hrnčiar rokovanie opustil

BRATISLAVA – Opozícia sa na spoločnom postupe k stredajšej mimoriadnej schôdzi parlamentu o Váhostave nedohodla. Podpredseda Siete Andrej Hrnčiar na stretnutí nepochodil s návrhom vlastnej strany a z rokovania odišiel.

slovakia

left justify in out

Hrnčiar na stretnutí navrhol, aby poslanci súhlasili, že si ponechajú len 15 percent poslaneckého platu ako gesto solidarity s ľuďmi, ktorým po zaplatení všetkých záväzkov voči štátu má ostať iba 15 percent ceny ich odvedenej práce. „Je mi veľmi ľúto, že sa opoziční kolegovia odmietli pridať k našej iniciatíve,“ povedal pre agentúru SITA Hrnčiar. Spôsoby starých politikov, ktorí si prehadzujú zodpovednosť ako horúci zemiak a ich jedinou snahou je mediálna pozornosť, nijako podľa neho nepomôžu poškodeným živnostníkom a malým podnikateľom.

 

„Odvolávanie politikov z funkcií a ďalšie podobné hry nikdy nenahradia skutočnú pomoc malým podnikateľom, ktorí aj vďaka nečinnosti vlády ostali okradnutí. Sieti ide v prvom rade o to, aby ľudia, ktorí si prácu na nových diaľniciach skutočne odpracovali a dnes ich rodiny nemajú čo do hrnca, dostali za svoju prácu vo verejnom záujme konečne zaplatené,“ vyhlásil Hrnčiar.

 

Predseda KDH Ján Figeľ pozval na dnes zvyšok opozície na spoločné rokovanie o príprave na schôdzu, ktorej témou majú byť aktuálne problémy súvisiace s reštrukturalizáciou na Slovensku. "Je veľa dôvodov na spoločný postup, nielen na konzultácie, ale aj na istú základnú zhodu," povedal Figeľ minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies