Šéfa PPA zadržala NAKA: Prepustili ho bez obvinenia! Podozrenia sú nepravdivé, uviedol Kissov advokát

NETKY.SK • 23 Jún 2023, 09:50 • 2 min
Šéfa PPA zadržala NAKA: Prepustili ho bez obvinenia! Podozrenia sú nepravdivé, uviedol Kissov advokát

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra vo štvrtok zasahovala na pôde ministerstva pôdohospodárstva. Elitní policajti, okrem iných, zadržali aj šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Toho po vypočutí prepustili a nevzniesli mu ani obvinenie.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Tajomník vo štvrtok zadržala aj generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jozefa Kissa. Okrem neho policajti zadržali aj Generálnu tajomníčku služobného úradu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej Republiky Zuzanu Nouzovskú. 

Šéf PPA Jozef Kiss však na polícii nepobudol dlho. "Generálny riaditeľ Jozef Kiss nie je v pozícii obvineného, poskytuje plnú súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní a rovnako poskytuje vysvetlenie," reagovala ešte vo štvrtok hovorkyňa PPA Vladimíra Pôbišová. Kissa po vypočutí prepustili bez obvinenia. 

Polícia zatiaľ v prípade Tajomník, ktorý sa týka podozrení zo zneužívania eurofondov a financií zo štátneho rozpočtu, nikoho neobvinila. Naďalej pokračujú procesné úkony. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "V prípade doposiaľ nebolo vznesené obvinenie, naďalej však pokračujú potrebné procesné úkony, preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne podrobnejšie informácie," priblížila hovorkyňa. V rámci akcie s krycím názvom Tajomník Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vo štvrtok (22. 6.) viacero osôb. Kauza súvisí s podozreniami zo zneužívania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie a štátneho rozpočtu v dispozícii Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Vykonané boli tri domové prehliadky u podozrivých osôb a päť prehliadok iných priestorov, vrátane obchodnej spoločnosti. V rámci akcie NAKA vo štvrtok zasahovala okrem Bratislavy aj v Senci a Hornom Mýte (okres Dunajská Streda). MPRV SR a Pôdohospodárska platobná agentúra deklarovali, že orgánom činným v trestnom konaní poskytujú plnú súčinnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies