Siekel potvrdil kandidatúru, chce spájať

NETKY.SK • 20 Október 2016, 10:14 • 2 min
Siekel potvrdil kandidatúru, chce spájať

BRATISLAVA - Finančník Anton Siekel sa bude v novembrových voľbách uchádzať o post prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV).

slovakia

left justify in out

Štyridsaťsedemročný predseda správnej rady nadácie SOV potvrdil očakávanú kandidatúru v rozhovore pre denník Šport. Jeho zvolenie podporuje aj doterajší prezident SOV František Chmelár, ktorý už nekandiduje. Siekel nevylúčil, že Chmelár bude v prípade úspechu jeho poradcom.

 

"Moja ambícia je spojiť v slovenskom športe ľudí, ktorí majú spoločné záujmy. Myslieť si, že jediný človek dokáže len vlastnými vedomosťami a skúsenosťami pokryť celé spektrum problémov, je naivné. Mám skúsenosti z biznisu i športu, napríklad v džude na klubovej i medzinárodnej úrovni v Európskej únii džuda, ktoré by mi mali pomôcť nájsť priesečníky v názoroch ľudí tak, aby sme nehovorili o tom, čo nás rozdeľuje, ale čo nás spája," uviedol Siekel pre Šport.

 

Honorárny konzul Kolumbie na Slovensku, ktorý sa v minulosti venoval futbalu, karate aj džudu, zaradil medzi svoje priority využitie marketingového potenciálu SOV. "Ak bude SOV dôveryhodná inštitúcia, verím, že sa nám bude dariť získavať partnerov na rôzne projekty. Zo stretnutí s predstaviteľmi veľkých firiem viem, že majú záujem diskutovať. Sponzorské peniaze však treba minúť zmysluplne, napríklad na projekty zamerané na športovanie detí. Nevidím zmysel v tom, aby sme si kúpili krásnu budovu či drahé autá," predstavil Siekel svoju víziu financovania SOV, ktorého polovicu príjmov v roku 2015 tvorili peniaze zo štátneho rozpočtu. V prípade nástupu do funkcie plánuje zostaviť odborné pracovné skupiny, smerom k verejnosti chce ponúknuť pozitívne príbehy bývalých či súčasných olympionikov. "Ak uspejem, budem mať šancu urobiť pre šport oveľa viac. Ak nezískam dôveru, nezanevriem na šport. Nie je to otázka života a smrti. Neuchádzam sa o post prezidenta SOV, aby som si do životopisu dopísal ďalší riadok," tvrdí jeden zo zakladateľov Istrokapitálu, v ktorom však už nefiguruje. V roku 2006 založil nadnárodnú spoločnosť FPD, úspešne podniká v hotelierstve, developerskej, mediálnej či stávkovej oblasti. "Peniaze sú dôležité aj v športe. Preto urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby ich bolo dosť. Len samotné peniaze však entuziazmus športovcov a trénerov, dobrovoľných funkcionárov či rodičov nenahradia. Peniaze sú ako benzín v aute - môžu veci posunúť dopredu. Ale bez auta ani benzín nemá význam," konštatoval Siekel.

 

Jeho súpermi budú doterajší šéflekár olympijského tímu SR Branislav Delej a predseda Slovenskej asociácie športu na školách Marian Majzlík.

 

Uzávierka podania prihlášok do volieb je vo štvrtok 10. novembra o 17.00 h. Samotné voľby sa uskutočnia v sobotu 26. novembra v Bratislave. V prvom kole bude potrebná na zvolenie nadpolovičná väčšina maximálneho počtu hlasov, v druhom už len jednoduchá väčšina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies