Šialený nápad britskej vlády. Deti chce využívať ako špiónov, ktorí by donášali na vlastných rodičov!

NETKY.SK • 26 Január 2021, 06:30 • 2 min
Šialený nápad britskej vlády. Deti chce využívať ako špiónov, ktorí by donášali na vlastných rodičov!

LONDÝN – Britský premiér Boris Johnson prišiel s veľmi kontroverznou myšlienkou. Navrhuje prijať legislatívu, na základe ktorej by štát mohol urobiť nábor detí, ktoré by sledovali svojich rodičov. V prípade, že by porušovali zákon či vládne nariadenia, nahlásili by ich na polícii.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál Breitbart. Návrh zákona Covert Human Intelligence Source (CHIS), ktorým by sa umožnilo 22 štátnym agentúram vrátane daňových a colných úradov Jej Veličenstva (HMRC) a miestnych samospráv, ako aj spravodajských služieb a polície, nábor detí ako špiónov, nezdvihol zo stoličiek iba verejnosť, ale aj niektorých najvyšších predstaviteľov vládnej strany.

 

Legislatíva by umožnila deťom vo veku od 16 a 17 rokov špehovať vlastných rodičov. V prípade, že by sa dopustili protizákonného konania, by ich jednoducho nahlásili príslušným úradom.

 

Bývalý predseda Konzervatívnej strany Sir Iain Duncan Smith odsúdil na navrhovaný zákon s tým, že vláda by si mala uvedomiť, že takéto praktiky by nemali nájsť miesto v demokratickom štáte.  Zdôraznil, že poveriť špehovaním deti môže spôsobiť obrovské komplikácie.

 

„Všetci, s ktorými som hovoril, boli z toho návrhu zákona zdesení,“ upozornil exminister zahraničia pre brexit David Davis. Zdôraznil, že využiť deti, takýmto spôsobom ich vlastne oprávňuje páchať trestnú činnosť.

 

„Mladistvé tajné zdroje spravodajskej služby sa používajú veľmi zriedka a iba tam, kde sa starostlivo zvážilo blaho dieťaťa,“ obhajoval legislatívu minister obrany James Brokenshire.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies