Dovolenkári ubytovaní na Liptove od júla nemusia sami riešiť poistenie na hory

NETKY.SK • 10 Júl 2023, 13:30 • 2 min
Dovolenkári ubytovaní na Liptove od júla nemusia sami riešiť poistenie na hory

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Dovolenkári ubytovaní na Liptove od júla už nemusia sami riešiť poistenie na hory. V rámci pobytových balíkov s liptovskou regionálnou kartou od dvoch nocí neplatia za poistenie zásahu horskej služby.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

 

Poistenie záchrany v horách pre dovolenkárov ubytovaných na Liptove platí od 1. júla až do 30. septembra 2023. "Je platné pre návštevníkov na pešiu turistiku a jazdu na bicykli, samozrejme, vždy po vyznačených trasách Liptova," doplnila riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková. Na turistiku je najlepšie vyraziť hneď ráno, maximálne dopoludnia. Je potrebné zvoliť si vhodnú turistickú výbavu, najmä obuv, bundu či pršiplášť. "Odporúčam tiež neodbočovať z vyznačených chodníkov, lebo hrozia úrazy. Nezriedka sa stáva, že pokusy skrátiť si cestu končia zablúdením turistov a pátraním horskej služby," povedal predseda predstavenstva OOCR Región Liptov Ján Blcháč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB Visit Liptov
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies