Boris Kollár poďakoval záchranárom a doniesol im kapustnicu

NETKY.SK • 23 December 2021, 16:52 • 2 min
Boris Kollár poďakoval záchranárom a doniesol im kapustnicu

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa vo štvrtok poďakoval záchranárom za ich prácu. Urobil tak spred sídla Záchrannej zdravotnej služby na Antolskej ulici v Bratislave, kam doniesol kapustnicu. Opätovne prisľúbil, že zlepšenie finančného ohodnotenia záchranárov bude riešiť.

slovakia

left justify in out

„Títo ľudia sú aj teraz v práci. Budú v práci aj na Vianoce, budú v práci aj počas silvestrovskej noci. Tiež by boli radšej s rodinami doma, navarili si kapustnicu, urobili zákusky,“ uviedol. Opätovne poznamenal, že mnohé z požiadaviek zdravotníkov považuje za rozumné. Prisľúbil, že o tom bude hovoriť na koaličnej rade s premiérom Eduardom Hegerom aj ministrom financií Igorom Matovičom (obaja OĽaNO). „Verím, že nájdeme nejaký konsenzus a pohneme sa dopredu,“ podotkol.

 

img

 

Záchranný systém by mal byť podľa neho zaradený rovnako ako horská služba či hasiči. Pripomenul, že z ich strany ide veľakrát o nadľudské úsilie. „Viem, čo musia aj z psychickej stránky zažívať, keď idú k ťažkým prípadom, haváriám, ťažkým devastačným zraneniam, pacientom, ktorých nachádzajú či už po automobilových nehodách alebo ten, kto vyskočí z okna. To nie je jednoduché,“ doplnil.

 

Záchranár Róbert Nádaský sa v mene záchranárov poďakoval nielen za kapustnicu, ale aj za návštevu a ochotu pomôcť im. Podotkol, že dlho si nikto záchranárov nevšímal. „V tomto období vidíme, že záchranárov treba. Sme veľmi vďační,“ uviedol Nádaský.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár chce zlepšiť postavenie záchranárov a pomôcť gastrosegmentu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona