Britská polícia zadržala aktivistky, ktoré kradli jahňatá .

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 10:45 • 2 min
Britská polícia zadržala aktivistky, ktoré kradli jahňatá .

Londýn - Britská polícia zadržala trojicu aktivistiek z organizácie Animal Rising, ktoré z panstva Sandringham patriaceho britskému kráľovi Karolovi III., ukradli tri jahňatá.

slovakia

left justify in out

Svojou akciou chceli jahňatá zachrániť pred bitúnkom a odsúdiť chov zvierat ako potravy pre ľudí.Informovala o tom televízia BFM. V tlačovej správe Animal Rising uvádza, že "záchranná operácia" bola vykonaná v stredu večer a jej aktérky oblečené v ružových tričkách sa po nej vzdali polícii. Polícia v Norfolku vo svojom vyhlásení potvrdila, že tri ženy "dobrovoľne" išli na policajnú stanicu Slough neďaleko Windsoru a boli zatknuté "pre podozrenie z krádeže". Táto akcia však predstavuje len začiatok série ďalších operácií na záchranu zvierat, ktoré má Animal Rising v úmysle vykonať počas leta s cieľom zvýšiť informovanosť Britov o nutnosti zmeniť svoje stravovanie, upozornila organizácia Animal Rising.
Panstvo Sandringham, pozostávajúce z niekoľko tisíc hektárov lesov, polí a záhrad, patrí kráľovskej rodine už päť generácií a Karol III. ho zdedil po smrti svojej matky kráľovnej Alžbety II.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies