Shell sa ospravedlnil za nákup ruskej ropy a oznámil úplný odchod z Ruska

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 14:09 • 2 min
Shell sa ospravedlnil za nákup ruskej ropy a oznámil úplný odchod z Ruska

LONDÝN - Koncern Shell sa ospravedlnil za nákup výrazne zlacnenej dodávky ruskej ropy a oznámil, že sa úplne stiahne z projektov v Rusku. TASR o tom informuje na základe správy CNBC.

slovakia

left justify in out

„Bezprostredným prvým krokom bude, že naša spoločnosť zastaví všetky spotové nákupy ruskej ropy. Takisto zatvorí čerpacie stanice a operácie v oblasti leteckých palív a mazív v Rusku," uviedol Shell vo svojom vyhlásení.

 

img

 

Britsko-holandský koncern v piatok (4. 3.) kúpil 100 000 ton ruskej ropy Ural s rekordnou zľavou, keďže ostatné firmy sa vyhýbajú ruskej rope. Shell síce neporušil žiadne západné sankcie proti Rusku, ale čelil tvrdej kritike, napríklad zo strany ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmytra Kulebu, ktorý vyzval firmy, aby s Ruskom prerušili všetky obchodné väzby.

 

Šéf Shellu Ben van Beurden v utorok uviedol, že minulotýždňový nákup ruskej ropy nebol správny a v mene koncernu sa ospravedlnil.

 

Shell už minulý týždeň ohlásil, že odchádza zo spoločných podnikov a projektov s ruským plynárenským koncernom Gazprom a s jeho firmami. Počas víkendu tiež uviedol, že zisk z nákupu zlacnenej ruskej ropy venuje na humanitárnu pomoc pre Ukrajinu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies