V USA popravili vrahyňu!

NETKY.SK • 13 Január 2021, 12:13 • 2 min
V USA popravili vrahyňu!

V Spojených štátoch amerických sa prvý raz po 70 rokoch odohrala poprava federálnej väzenkyňe. Montgomeryová v roku 2004 v štáte Missouri uškrtila ženu Bobbie Jo Stinnett, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. Vrahyňa predstierajúca graviditu následne obeti vyrezala dieťa z jej tela.

slovakia

left justify in out

V Spojených štátoch amerických sa prvý raz po 70 rokoch odohrala poprava federálnej väzenkyňe.

Lisa Montgomeryová dostala smrtiacu injekciu vo federálnom komplexe Terre Haute v štáte Indiana a 1:31 miestneho času vyhlásili 52-ročnú ženu za mŕtvu.

Keď sa jej krátko pred smrťou opýtali, či chce niečo naposledy povedať, tichým hlasom odpovedala: "Nie".

 



Montgomeryová v roku 2004 v štáte Missouri uškrtila ženu Bobbie Jo Stinnett, ktorá bola v ôsmom mesiaci tehotenstva. Vrahyňa predstierajúca graviditu následne obeti vyrezala dieťa z jej tela. Podľa uznávaného neurológa Dr. V. S. Ramachandrana, ktorý upozorňoval na jej diagnózy, mala okrem depresie, hraničnej poruchy osobnosti a posttraumatickej stresovej poruchy aj pseudocyezu.

Pseudocyeza je definovaná ako falošné presvedčenie o tehotenstve, ktoré je spojené s príznakmi tehotenstva, ktoré môžu zahŕňať zväčšenie brucha, znížený menštruačný tok, subjektívny pocit pohybu plodu, nevoľnosť, prekrvenie prsníkov a taktiež pôrod.Taktiež nedokázala odhadnúť závažnosť svojch činov. 
Prokurátori to však zamietli a obvinili Montgomeryovú z fingovania duševných chorôb. Upozornili, že zabitie 23-ročnej Bobbie Jo Stinnettovej bolo vopred naplánované a zahŕňalo dôkladné plánovanie vrátane online výskumu, ako vykonať sekciu.

 

 

img
Na počesť zavraždenej bol postavený symbolický pamätník.

 

 

Administratíva dosluhujúceho prezidenta Donalda Trumpa predvlani po dlhej prestávke obnovila federálne popravy. Trest smrti bol v USA zakázaný na štátnej a federálnej úrovni rozhodnutím Najvyššieho súdu z roku 1972. O štyri roky neskôr rozhodnutie tohto súdu umožnilo štátom obnoviť trest smrti a v roku 1988 vláda schválila legislatívu, ktorá ho znovu povolila na federálnej úrovni. V rokoch 1988 až 2018 vo federálnych prípadoch odsúdili na smrť 78 osôb, popravili však iba troch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies