Shaquille O'Neal: S Kobem by sme mali päť - šesť titulov

NETKY.SK • 10 Február 2014, 13:12 • 2 min
Shaquille O'Neal: S Kobem by sme mali päť - šesť titulov

MIAMI - Kobe Bryant a Shaquille O'Neal tvorili v rokoch 1996 - 2004 neopakovateľnú dvojicu.

slovakia

left justify in out

Basketbalový vyslúžilec Shaquille O'Neal sa domnieva, že ak by v roku 2004 neopustil Los Angeles Lakers, s Kobem Bryantom by k dovtedajším trom titulom šampióna pridal ďalšie. "Bolo by ich päť až šesť," povedal v TNT v súčasnosti 41-ročný "Shaq". Výnimoční basketbalisti hrali bok po boku v rokoch 1996 - 2004. Kombinácia tohto produktívneho strieľajúceho rozohrávača a hegemónneho centra priniesla kalifornskému klubu prvenstvá v rokoch 2000 - 2002. "Takéto duo už nikdy nikto nespojí. Existujú iné dvojice, ktoré sú lepšie, ako sme boli my - napríklad Scottie Pippen a Michael Jordan. Ale nikdy nebolo na scéne duo s dvoma takýmito dominantnými osobnosťami ako ja a Shaq. Také sa objaví iba raz za život," vyhlásil podľa Los Angeles Times odvážne Bryant a pridal vysvetlenie, prečo úspešné spojenie nevydržalo "naveky" a v nedobrom sa pretrhlo po nevydarenom finále 2004 proti Detroitu. "Obaja sme alfa samce, nemohlo to trvať donekonečna. Čo by sa stalo, ak by ste spojili Jordana s Wiltom Chamberlainom? Som ohromený, že nám to vôbec vydržalo tak dlho."

Bryant je aj vo veku 35 rokov stále ťahúňom Lakers - aj keď v súčasnosti bojuje so zraneniami, O'Neal dal zbohom aktívnej kariére v júni 2011. Po odchode z Kalifornie pôsobil v Miami, Phoenixe, Clevelande a Bostone, svoj štvrtý titul získal v roku 2006 s Miami. Kobe sa od tých čias radoval ešte dvakrát - 2009 a 2010. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies