V Tunisku sa odohral dvojitý teroristický útok, stojí za ním Islamský štát

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 06:28 • 2 min
V Tunisku sa odohral dvojitý teroristický útok, stojí za ním Islamský štát

TUNIS - V tuniskej metropole Tunis sa včera odohrali dva samovražedné bombové útoky

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste Tuniska sa včera odohrali dva simultánne teroristické samovražedné útoky. Bomby na svojich telách niesli dvaja atentátnici, pričom jeden z nich sa odpálil krátko pred 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ) v blízkosti motorizovanej policajnej hliadky na rušnej Triede Charlesa de Gaulla v centre Tunisu, len 100 metrov od francúzskeho veľvyslanectva. Zahynul tu jeden policajt, ďalší, a spolu s ním aj sedem civilistov, boli zranení.

 

img

 

Približne v tom istom čase sa odohral aj druhý bombový útok. Tu terorista nálož na svojom tele odpálil pred budovou veliteľstva protiteroristickej brigády v okrajovej časti tuniskej metropoly. Na tomto mieste neboli hlásené žiadne ďalšie obete.

 

img

 

K útokom sa neskôr prihlásil Islamský štát, ktorý vyhlásil, že ich vyčíňanie bolo namierené proti tuniským bezpečnostným silám.

 

img

 

Tuniské orgány dodatočne sprísnili bezpečnostné opatrenia v krajine po viacerých závažných teroristických útokoch z roku 2015, keď vyhlásili stále trvajúci výnimočný stav. Ich ďalšie sprísnenie nasledovalo aj po tom, ako sa stovky Tunisanov zaradili medzi bojovníkov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v Líbyi a Sýrii.

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies