Shakira pôjde pred súd! Odmietla ponuku prokurátora

NETKY.SK • 28 Júl 2022, 10:36 • 2 min
Shakira pôjde pred súd! Odmietla ponuku prokurátora

MADRID – Kolumbijská speváčka Shakira pôjde v Španielsku pred súd. Odmietla totiž dohodu so španielskou prokuratúrou, ktorá ju viní z únikov na daniach vo výške 14,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v stredu speváčkin tím pre styk s verejnosťou, píše agentúra AP. Shakira podľa vyhlásenia tímu „verí vo svoju nevinu a rozhodla sa celú záležitosť ponechať v rukách zákona“.

 

      

Prokuratúra obvinila 45-ročnú speváčku ešte v roku 2018, že nezaplatila španielskej vláde dane vo výške 14,5 milióna eur zo svojich príjmov z rokov 2012-14. V prípade, že bude uznaná za vinnú z daňových únikov, jej hrozí pokuta a potenciálne aj väzenie.
      

Bližšie informácie o dohode, ktorú Shakire navrhla prokuratúra v záujme urovnania celého sporu, neboli bezprostredne známe. Nevie sa ani to, kedy by sa mohol vo veci začať súdny proces.

 

      

Shakirin tím trvá na tom, že speváčka nemá voči španielskemu daňovému úradu žiadne podlžnosti. Pre posúdenie celého prípadu je rozhodujúca otázka, kde vlastne Shakira v rokoch 2012-14 žila. Španielska prokuratúra tvrdí, že sa väčšinou zdržiavala na území Španielska, hoci oficiálne bydlisko mala na Bahamách.

 

      

Shakira, ktorej celé meno je Shakira Isabel Mebarak Ripollová, má dve deti s futbalovou hviezdou klubu FC Barcelona Gérardom Piquém. Dvojica spolu žila práve v Barcelone, no nedávno svoj 11-ročný vzťah ukončila.

 

Možno vás zaujme: Po vypití pančovaného alkoholu zomrelo 21 ľudí, ďalších 30 ochorelo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies