Dvaja talianski študenti zaplatia za spôsobený požiar 27 miliónov eur

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 08:07 • 2 min
Dvaja talianski študenti zaplatia za spôsobený požiar 27 miliónov eur

RÍM - Dvaja talianski mladíci, ktorí ku koncu minulého roka spôsobili lesný požiar v provincii Como, dostali neľútostný trest.

slovakia

left justify in out

Dvojica mladíkov z Talianska si život neodštartovala ideálne. 30. decembra roku 2018 si spoločne grilovali na terase horského domu starého otca jedného z nich. Situácia sa však zvrhla a vypukol požiar, ktorý zachvátil aj okolitý les.

 

22-roční muži neváhali a kontaktovali hasičov, pričom sa aj sami aktívne podieľali na hasení ohňa, no napriek tomu sa im situáciu veľmi zachrániť nepodarilo, nakoľko v tom čase bola oblasť mimoriadne suchá a živel sa šíril rýchlo ďalej.

 

Oheň horel niekoľko dní, kým sa záchranným zložkám podarilo dostať ho pod kontrolu. Za tento čas napáchal obrovské škody. Vyhorelo približne tisíc hektárov lesa v oblasti Monte Berlinghera. Túto stratu považujú Taliani za nenahraditeľnú.

 

Študenti sa za svoje nezodpovedné konanie dostali pred súd, ktorý teraz rozhodol o ich vide a udelil im doslova astronomickú pokutu. Každému z nich vymeral 13,5 milióna eur. Dokopy teda muži zaplatia 27 miliónov eur. Túto sumu vypočítali z rozsahu škôd, ktoré oheň spôsobil.

 

img

 

Právnička jedného z mladíkov však pre noviny La Stampa povedala, že trest by mal byť zmysluplný. "Aký má zmysel udeliť administratívny trest, keď už teraz viete, že chlapci, ešte študenti, ho nemôžu zaplatiť?" uviedla. Prokurátor trest naopak obhajoval. Podľa neho ide o "signál, že treba ľudí tlačiť k väčšej zodpovednosti, čo sa týka ochrany životného prostredia".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona