V trnavskej Galérii sa bude konať výstava so zaujímavým názvom

NETKY.SK • 10 December 2021, 14:18 • 2 min
V trnavskej Galérii sa bude konať výstava so zaujímavým názvom

TRNAVA - Od 11. decembra do 9. januára 2022 je pripravená výstava Matúša Pisarčíka s názvom Untiltheseawilldryup!

slovakia

left justify in out

Výstava sa bude nachádzať vo výkladoch jedného z domov na Hlavnej ulici. Pre verejnosť to znamená, že bude prístupná nonstop. Kurátorka Linda Mendelová uviedla že, Pisarčík je vizuálny umelec s dominantným záujmom o médium fotografie. Vyštudoval v Bratislave na Vysokej škole výtvarných umení na katedre intermédií, kde získal magisterský titul. V inštalácii pracuje s nájdenými objektmi a situáciami, ktoré zachytáva pomocou fotografie alebo videa. Minimalizuje postprodukčnú stránku a snaží sa vždy o zachovanie ich autenticity.

 

img

 

Fotografické záznamy tlačí na látku a následne s nimi pracuje ako s trojrozmerným objektom, tvaruje ich a umiestňuje do priestoru, mimo zaužívané steny galérie. Taktiež komunikácia s divákom je tu v porovnaní s klasickým výtvarným dielom explicitnejšia, a to vďaka zvukovej nahrávke šepkajúceho hlasu, ktorý navádza okolitých chodcov trnavskej pešej zóny na spomalenie,“ uviedla kurátorka.

 

img

 

Autor týmto spôsobom vyjadruje súčasný spoločenský trend nadmernej produktivity a rastúceho tlaku na podávanie stále vyššieho výkonu, teda hnania sa bez zastavenia, až „kým nevyschne more“, a to je aj slovenský preklad názvu tejto výstavy. Projekt, ako aj chod celej galérie, z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

 

Možno vás zaujme: Herci SND si pre divákov pripravili vianočné video plné lásky, pokoja a pomoci

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies