Čo od nás Boh chce?

NETKY.SK • 19 August 2020, 06:52 • 2 min
Čo od nás Boh chce?

Boh je stvoriteľ a stačí mu jediné slovo, aby vzkriesil alebo zahubil. Je všemohúci, všadeprítomný, všetko vie a na dlani drží svet viditeľný i ten neviditeľný. Na opísanie Jeho veľkosti nie je dostačujúca ani fantázia a ani nijaká vedná disciplína nie je schopná vystihnúť ho či nebodaj predčiť.

slovakia

left justify in out

Je to zarážajúce
Nie, nič a nikto sa Mu nevyrovná, pozná minulosť, prítomnosť a aj budúcnosť.
Preto je zarážajúce čo i len pomyslieť, že ktosi ako On, potrebuje človeka. A predsa to tak je. Áno, vybral si z celého stvorenstva ľudstvo, aby s ním spolupracoval a rozvíjal dielo.
Cieľ
Boh nerobí nič bezcieľne. Nie je nič také, čo by určil bez toho, aby tomu vopred dal aj zámer. Bezcieľnosť je v skutočnosti niečo, čo Boha rozcíti a spôsobí mu smútok. Vidno to aj z obdobia, počas ktorého chodil Ježiš po zemi. Nie raz sa stalo, že ho zachvátil obrovský súcit, pretože zbadal bezcieľny zástup a bolo mu ho tak ľúto, že zanechal pôvodný plán a venoval mu čas a aj úsilie.
Cieľ sa môže chápať dvojako. Je to individuálny plán, ktorý má osobitne pripravený pre každého človeka zvlášť. A potom je tu niečo, čo chce všeobecne a to bez rozdielu. Chce to od toho, kto sa rozhodol, že sa bude hlásiť k Nemu a pokúsi sa žiť inak ako žije väčšina spoločnosti.
Viera
Najviac Boha zaujíma viera. Bez nej nie je možné páčiť sa Mu. Pre nedostatok viery sa nielen v minulosti, ale aj v súčasnosti nemohol a nemôže uskutočniť zázrak. Nedostatok viery spôsobuje beznádej, sklamanie z Boha a zatvrdzuje človeka tak, že nie je schopný vidieť nič dobré, hoci by mu to ležalo priamo pred nohami. Viera je to, čo Boh hľadá a čo vyžaduje. Bez nej nemá zmysel k Nemu pristupovať a akákoľvek snaha bez dôvery vychádza navnivoč.
To najlepšie
Boh chce, aby Mu človek bol ochotný dať to najlepšie zo seba. Týka sa to času, ktorý sa vyberá na modlitbu, a aj toho, do akej oblasti sa Mu dovolí preniknúť.
Boh chce lásku, chce prvotinu srdca a myšlienky. Nie však preto, aby sa stal otrokárom a vzal slobodu a akúkoľvek radosť. Naopak, ak sa Mu dá prvenstvo, On bohato odmení a život bude prekypovať šťastím a dostatkom.
Všímavosť
Boh chce, aby vo svete vládla vzájomná úcta a aby sa jeden druhého všímalo. Chce, aby sa človek modlil nielen za seba a najbližšie okolie, ale aby si uvedomoval aj trápenie niekoho iného. Chce, aby nikoho nenechávalo chladné niečie utrpenie a aby nebol taký veľký problém ponúknuť zo svojho na obohatenie a poskytnutie pomoci.
Takže čo vlastne Boh chce?
Nič viac než len lásku,
vieru a schopnosť byť tu pre druhého.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies