Severnú časť Čile zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 28 November 2015, 06:34 • 2 min
Severnú časť Čile zasiahlo silné zemetrasenie

SANTIAGO - Región v severnej pobrežnej časti Čile zasiahlo v piatok silné zemetrasenie s magnitúdou 6,2. Informuje o tom v noci nadnes americká geologická služba USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu vo všetkých častiach sveta.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov zaznamenaných o 18.00 h miestneho času (22.00 SEČ) sa nachádzalo blízko tichomorského pobrežia, približne 132 kilometrov juhozápadne od prístavného mesta Antofagasta. Hĺbka miesta ich vzniku sa odhaduje na 29 kilometrov.

Záchranná služba uviedla, že otrasy boli silne citeľné v púšti Atacama v severnej oblasti Čile. Momentálne sa preveruje, či spôsobili škody.

 

Agentúra Reuters napísala, že v súvislosti s týmto zemetrasením zatiaľ z Čile neprišli žiadne správy o prípadných následkoch či obetiach. Námorníctvo varovanie pred vlnami cunami nevydá.

 

Čile sa nachádza v jednej zo seizmicky najaktívnejších oblastí sveta. V polovici septembra strednú časť Čile zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 8,3, ktoré bolo najsilnejším, aké od začiatku roka zaznamenali na území tejto krajiny. Výsledkom vtedajších otrasov a vyvolaných vĺn cunami bolo 13 mŕtvych a rozsiahle škody na budovách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies