Severná Kórea vypálila ďalšiu raketu, môže ísť o balistickú strelu

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 09:40 • 2 min
Severná Kórea vypálila ďalšiu raketu, môže ísť o balistickú strelu

SOUL - Severná Kórea vypálila dnes bližšie nešpecifikovaný typ rakety do vôd pri svojom východnom pobreží. Informovali o tom juhokórejské médiá s tým, že by mohlo ísť o balistickú strelu.

slovakia

left justify in out

Pchjongjang túto raketu vypálil iba niekoľko hodín po tom, ako americký prezident Barack Obama po stretnutí s juhokórejskou prezidentkou Pak Kun-hje a japonským premiérom Šinzóom Abem počas globálneho summitu o jadrovej bezpečnosti vo Washingtone zdôraznil význam dôsledného uplatňovania rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN týkajúcich sa jadrového programu Severnej Kórey, upozornila agentúra AP. Spojené štáty sa s Južnou Kóreou a Japonskom dohodli, že sa budú zasadzovať proti jadrovým provokáciám zo strany KĽDR.

 

Strelu, ktorá môže byť aj balistickou raketou, Pchjongjang vypálil dnes v oblasti východného pobrežia KĽDR, oznámila juhokorejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia armády. Ďalšie podrobnosti nepriniesla.

 

Juhokórejské ministerstvo obrany citované informácie bezprostredne nepotvrdilo.

 

V prípade, ak sa odpálenie balistickej rakety potvrdí, pôjde podľa AP o ďalšiu raketovú skúšku komunistickej krajiny. Pchjongjang tým reaguje na prebiehajúce spoločné vojenské cvičenie Washingtonu a Soulu, ktoré považuje za nácvik nepriateľskej invázie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies