Seniorka v dôsledku podvodu prišla o svoje úspory. Polícia pátra po tejto osobe!

NETKY.SK • 9 Apríl 2024, 21:30 • 2 min
Seniorka v dôsledku podvodu prišla o svoje úspory. Polícia pátra po tejto osobe!

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II vyšetrujú okolnosti zločinu podvodu, ku ktorému došlo 21. marca. Okradnutá bola seniorka, ktorú kontaktoval „policajt kriminálnej polície“.

slovakia

left justify in out

81-ročnej seniorke zavolal na pevnú linku doposiaľ neznámy muž a uviedol jej, že poštárka jej prinesie preplatok vo výške 250,- Eur, ale potrebuje vydať z 500 Eur bankovky. Seniorka poskytla neznámemu mužovi kontakt na svoj mobilný telefón, a zakrátko ju kontaktoval „policajt kriminálnej polície“.

Ten jej pre zmenu uviedol, že jej volali podvodníci ktorí ju chcú okradnúť, a preto musí ísť do banky a vybrať svoje úspory, ktoré odovzdá „pracovníčke polície“, ktorá pre ne príde. Seniorku podvodník podrobne inštruoval prostredníctvom udržiavaného telefonického rozhovoru – tzn. telefonát neprerušil. Seniorka v zmysle inštrukcii zo svojho účtu v pobočke banky v priestoroch obchodného centra vybrala finančnú hotovosť vo výške 7.700,-Eur, ktoré následne položila na konkrétny kontajner nachádzajúci sa na Paričkovej ulici v Bratislave. Až keď prišla domov a žiadny „policajt kriminálnej polície“ jej už nezavolal, zistila že sa stala obeťou podvodu.

V tejto súvislosti polícia pátra po totožnosti muža na priložených záberoch.

Akékoľvek informácie k totožnosti osoby na videu, k jeho súčasnému pohybu alebo pobytu nám občania môžu oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení prípadne formou súkromnej správy na FB profile polície.

V tejto súvislosti odporúčame seniorom a NAJMÄ ich rodinným príslušníkom nasledovné:

  • aby telefonický rozhovor s neznámou osobou, ktorá im oznámi, že ich príbuzný mal dopravnú nehodu, prípadne sa vydávajú za príbuzného, IHNEĎ ukončili a informácie si overili u svojich blízkych, ktorým dôverujú
  • aby nevyberali svoje finančné úspory pre cudzie osoby zo svojich účtov a nedávali peniaze osobám, ktoré nepoznajú,
  • aby v týchto prípadoch, alebo aj v iných prípadoch, kedy majú podozrenie z podvodného konania, ihneď kontaktovali Policajný zbor na čísle 158.

Zároveň žiadajú, aby ste o spôsoboch podvodných konaní informovali aj svojich starších príbuzných, ktorí nemajú prístup na internet!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (Vosveteit)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies