Pokračuje proces s expolicajtom Jánom K., vypovedať bude cez telemost

NETKY.SK • 7 Marec 2023, 10:00 • 2 min
Pokračuje proces s expolicajtom Jánom K., vypovedať bude cez telemost

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie v prípade obžalovaného bývalého príslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána K. Súd koná voči nemu ako proti ušlému.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný sa nachádza v Bosne a Hercegovine, vypovedať bude prostredníctvom videokonferencie. "Obžalobu nepovažujem za dôvodnú," povedala obhajkyňa obžalovaného Eva Mišíková. Poukázala na pochybenia orgánov činných v trestnom konaní, okrem iného na nerešpektovania práva Jána K. na obhajobu. Zároveň sprostredkovala vyjadrenie svojho klienta, ktorý nemá záujem o uzavretie dohody o vine a treste. "Nie sú splnené podmienky na konanie o dohode o vine a treste," reagoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ladislav Masár.

 

Podaná obžaloba sa týka viacčinného súbehu pokračovacieho zločinu prijímania úplatku s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti. Jána K. obvinili v septembri 2021. Vinu podľa slov svojej obhajkyne odmieta. Podľa obžaloby mal Ján K. od novembra 2019 do marca 2021 prijať od Petra P. alias Tigra hotovosť či mobilný telefón ako protihodnotu za poskytovanie informácií z prostredia NAKA. Petrovi P. mal okrem iného vyzradiť aj informácie o pripravovaných vyšetrovacích alebo operatívnych úkonoch voči nemu i skupine takáčovcov. Peter P. mal za to obžalovanému zabezpečiť i výmenu kuchynských okien na chate či kúpu a servis auta. Informácie o pripravovaných akciách Očistec či Judáš mal podľa obžaloby poskytnúť Ján K. aj ďalším neoprávneným osobám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies