Kamerové systémy napomáhajú k vyššej bezpečnosti vášho obydlia iba vtedy keď sú zapnuté ! Upozorňuje na to polícia.

NETKY.SK • 15 September 2023, 19:00 • 2 min
Kamerové systémy  napomáhajú k vyššej  bezpečnosti  vášho  obydlia  iba  vtedy  keď  sú  zapnuté !  Upozorňuje na to polícia.

Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Senci zaznamenali pri vyšetrovaní krádeží vlámaním do rodinných domov resp. porušovania domovej slobody opakovane prípady kedy majitelia nehnuteľností mali nainštalovaný bezpečnostný systém, alarm a kamerový systém, ale napriek neprítomnosti ho z rôznych dôvodov neaktivovali.

slovakia

left justify in out

Z toho dôvodu upozorňujeme občanov a odporúčame im, aby si aj v prípade odchodu čo i len na desiatky minút napr. na nákup alebo návštevu, aktivovali  bezpečnostný systém. Určite tak zvýšite úroveň ochrany Vášho majetku. Aktivovaný bezpečnostný systém môže odradiť zlodejov, alebo sťažiť ich postup do obydlia. Kamerové záznamy polícii pomôžu rýchlo objasniť skutok a zachrániť Váš majetok.  

 

V tejto súvislosti Vám pripomíname základné pravidlá bezpečnosti:
-          Ak je Vaša nehnuteľnosť vybavená bezpečnostným systémom, aktivujte ho vždy keď opúšťate nehnuteľnosť, aj keď len na krátkodobo.
-          Pred odchodom z domu starostlivo zamknite dvere a zavrite okná. Nezabúdajte ani na podkrovie, poschodie, malé strešné okná a pivničné okná.
-          Počas Vašej dlhodobej neprítomnosti požiadajte príbuzných, dôveryhodných známych alebo susedov, aby vám pravidelne vyberali poštovú schránku a kontrolovali možné narušenie nehnuteľnosti.
-          Nezaťahujte okná roletami – dávate tým na vedomie, že nie ste doma.     

-          Dobré vzťahy so susedmi Vám môžu pomôcť pri  zabezpečení svojho bytu či domu. Požiadajte ich, aby venovali pozornosť okoliu vášho domu/bytu, všímali si pohyb neznámych podozrivých osôb a vozidiel, a ak je to možné vyfotografovali ich alebo poznačili typ a evidenčné číslo motorového vozidla. Ak majú podozrenie že Vaša nehnuteľnosť je bezprostredne ohrozená alebo napadnutá nech bezodkladne oznámia túto skutočnosť na linku 158. Pomôžete nám ochrániť Váš majetok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TS Policajného zboru v Bratislave, Foto: FB Polícia SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies