Keď sa z lásky stane poslanie: Šikovný mladý Slovák si ide splniť svoj detský sen

NETKY.SK • 2 September 2023, 18:00 • 2 min
Keď sa z lásky stane poslanie: Šikovný mladý Slovák si ide splniť svoj detský sen

Slovenský MMA bojovník Dávid Šajben aktuálne zápasí na amatérskej scéne. Ešte pred vstupom medzi profesionálov plánuje nadobudnúť čo najviac skúseností a jedna taká ho čaká presne o týždeň 9. septembra na RFA 12 v Považskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Nájde si čas aj pre svojich najbližších
Pre Šajbena sú bojové umenia celý jeho život, no určitý čas sa musí venovať aj veciam mimo klietky. Pre Dávida sú na prvom mieste jeho najbližší: „Vo voľnom čase sa venujem hlavne priateľke a psovi. Keď ešte náhodou zaostane čas, tak vždy si rád zahrám nejaké hry na PC,“ prezradil mladý Slovák.

K bojovým umeniam a obzvlášť k MMA sa dostal hlavne preto, akú tento šport má v posledných rokoch popularitu. „MMA som si vybral z dôvodu, že je okolo toho veľký hype. Viacej peňazí a fanúšikov ako v postojových disciplínach, ktorým som sa predtým venoval,“ odôvodnil Šajben.

Najväčší úspech je robiť to, čo ťa baví
Šajben skrz svoj mladý vek naďalej zápasí na amatérskej scéne a celú budúcnosť má ešte len pred sebou. Primárna motivácia venovať sa MMA a bojovým umeniam ako takým je preňho vnútorná a on sa tak naplno môže venovať tomu, čo ho robí najviac šťastným. „Pre mňa je úspech už hlavne to, že sa venujem športu. Robím niečo pre seba, pre svoju budúcnosť. Niečo, čo ma hlavne baví a myslím že aj veľmi dlhu dobu bude,“ povedal Šajben.

Tých úspechov ešte nie je veľa, keďže som ešte amatér, ale v thai boxe a K1 som porazil v tom čase veľmi šikovných a hlavne skúsenejších súperov v profi pravidlách,“ doplnil. Na prechod medzi profesionálov má preto zatiaľ ešte čas. „Do profesionálneho MMA sa chystám v marci 2024. Pred tým ma opäť čaká 6-týždňový camp v Thajsku, konkrétne v Tiger Gyme,“ prezradil, čo ešte v rámci amatérskej kariéry chce stihnúť.

Jednou z tých vecí bude aj premiéra pod organizáciou RFA, v ktorej vyzve Arnolda Nagya. „Nagya hodnotím ako šikovneho súpera so základom v zápasení. Preto aj vidím jeho slabinu v postoji, kde budem určite dominovať. Myslím si, že to bude ťahať na zem, keďže jeho postoj určite nie je na mojej úrovni. Ale uvidíme, v MMA je možné všetko,“ zhodnotil svojho najbližšieho súpera. S ním sa v klietke stretne už o týždeň v Považskej Bystrici. RFA 12 môžete sledovať aj cez platformu PPV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies