Šéf rezortu zdravotníctva Krajčí je opäť v karanténe a necíti sa "úplne zdravo"

NETKY.SK • 24 September 2020, 12:16 • 2 min
Šéf rezortu zdravotníctva Krajčí je opäť v karanténe a necíti sa "úplne zdravo"

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva SR (MZ SR) Marek Krajčí (OĽANO) opäť skončil v karanténe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu o tom informoval na sociálnej sieti Facebook. V ministrovom prípade ide tak o už druhú domácu karanténu v priebehu jedného mesiaca od vypuknutia 2. vlny pandémie na Slovensku.

 

img

 

Prečítajte si viac: Minister Krajčí je v karanténe, dostal sa do kontaktu s pozitívne testovaným

 

Ako Krajčí uviedol vo svojom statuse, s pozitívne testovanou osobou na COVID-19 prišiel do kontaktu na pracovnom stretnutí. V izolácii ostane minimálne 5 dní, kým neabsolvuje testovanie s negatívnym výsledkom na COVID-19. "A žiaľ, necítim sa ani úplne zdravo, posledné dni boli veľmi náročné, veľa stresu a málo spánku...," napísal Krajčí.

 

 

Po prvý krát sa minister ocitol v karanténe na začiatku septembra aj spolu s hlavným hygienikom Jánom Mikasom. Dôvodom bolo pracovné stretnutie pandemickej komisie, ktorého bol súčasťou aj pozitívne testovaná osoba.

 

img

 

Súvisiaci článok: Minister Krajčí a hlavný hygienik Mikas sú negatívni na koronavírus

 

Po pár dňoch v izolácii, mali obaja negatívne testy na koronavírus a mohli sa vrátiť do pracovného procesu. Ako prízvukoval Krajčí, pred nakazením sa ich ochránili rúška, ktoré mali všetci účastnici nasadené počas celého rokovania a časté vetranie miestnosti.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ: Minister Krajčí informoval, kde všade sa budú používať antigénové testy

 

V krajine zaznemenali rekordný počet infikovaných

Na Slovensku v stredu (23. septembra) pribudlo 360 nakazených novým koronavírusom, ide o nový rekord v počte prírastkov ochorenia za deň.

 

Laboratória v priebehu utorka otestovali 5213 ľudí. Celkový počet doteraz identifikovaných prípadov stúpol na 7629. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

 

Pozitívne testovaných bolo 178 žien a 182 mužov vo veku od jedného do 100 rokov. Najviac prípadov pribudlo v okrese Komárno (58) a v okrese Bratislava (42).

 

V nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 141 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 119 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 14 osôb a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 pacientov. 

 

Od začiatku vypuknutia pandémie sa na Slovensku urobilo 428 308 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 je 41.

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies