Minister Krajčí je v karanténe, dostal sa do kontaktu s pozitívne testovaným

NETKY.SK • 7 September 2020, 06:58 • 2 min
Minister Krajčí je v karanténe, dostal sa do kontaktu s pozitívne testovaným

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) je v preventívnej karanténe po tom, čo bol v kontakte s pozitívne testovaným na COVID-19. Testovanie podstúpi v utorok (8. 9.) spolu s ostatnými členmi konzília, v ktorom pôsobí aj nakazený zamestnanec rezortu zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu zdravotníctva o tom informoval na sociálnej sieti. "Žiaľ, jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Vo štvrtok (3. 9.) sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu," priblížil Krajčí.

 

 

Počas celého pracovného stretnutia mali všetci podľa jeho slov rúška a pravidelne vetrali. V karanténe sa okrem neho nachádza aj hlavný hygienik Ján Mikas.

 

img

 

Testy podstúpia už zajtra 

Minister hovorí, že pracovať bude z domu. V preventívnej izolácii zostávajú okrem neho aj ostatní členovia konzília. "Testovaní budeme v utorok. O výsledku vás budem informovať. Vzhľadom na opatrenia, ktoré sme dodržiavali, verím, že test bude negatívny," skonštatoval.

 

img

 

Všetci mali rúška 

Členovia pandemickej komisie, s ktorým boli členovia konzília v piatok (4. 9.), sa podľa neho nemusia obávať. "Aj keby sme sa nakazili, na druhý deň ešte nemôžeme byť infekční. A tam sme tiež mali všetci počas celého rokovania rúška," dodal.

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.sk. Na sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies