Na oslavách Super Bowlu došlo k streľbe! Tá si vyžiadala zranených a jedného mŕtveho

NETKY.SK • 15 Február 2024, 14:40 • 2 min
Na oslavách Super Bowlu došlo k streľbe! Tá si vyžiadala zranených a jedného mŕtveho

Polícia sa snaží zistiť, kto spustil paľbu a čo bolo dôvodom streľby, pri ktorej zahynul jeden človek a viac ako 20 ďalších bolo zranených.

slovakia

left justify in out

Odhaduje sa, že len pár krokov od stanice Union Station v centre mesta Kansas City v štáte Missouri sa na stredajšej oslave Super Bowlu zišlo približne 1 milión ľudí. Hráči boli celý čas na pódiu, keď za zvuku výstrelov vypukol chaos. Podľa úradov bolo postrelených niekoľko ľudí vrátane detí.

Podľa náčelníka polície v Kansas City Staceyho Gravesa boli zadržané tri osoby, pričom dodal, že na mieste činu boli nájdené zbrane, ale nešpecifikoval, koľko ich bolo. Počas vyšetrovania zostáva niekoľko nezodpovedaných otázok: koľko ľudí počas podujatia začalo strieľať, koľko výstrelov padlo a čo bolo motívom násilia, ktoré zmenilo deň osláv na tragédiu?

Po streľbe v kostoloch, školách, obchodoch, nákupných centrách a na ďalších miestach bola táto streľba ďalším prípadom, keď Američania pocítili, že pocit bezpečia je narušený násilím páchaným strelnými zbraňami. Podľa archívu o násilí páchanom strelnými zbraňami, ktorý podobne ako CNN definuje masovú streľbu ako streľbu, pri ktorej sú zastrelení štyria alebo viacerí ľudia bez strelca, išlo v stredu už o 48. masovú streľbu v Spojených štátoch v tomto roku.

"Som nahnevaný na to, čo sa dnes stalo," povedal v stredu policajný šéf z Kansas City. "Ľudia, ktorí prišli na túto oslavu, mali očakávať bezpečné prostredie."

Polícia zhromažďuje fyzické a digitálne dôkazy, vypočúva svedkov a kladie obetiam niekoľko otázok, povedal Graves. "Čaká nás veľa práce, pretože toto je len začiatočná fáza, ale postupujeme tak rýchlo, ako sa len dá," povedal.

Polícia zatiaľ neidentifikovala osobu, ktorá pri streľbe zomrela. Rádio KKFI 90.1 FM uviedlo, že rozhlasová dídžejka Lisa Lopezová-Galvanová, zomrela po tom, ako ju na zhromaždení postrelili. Polícia však zatiaľ neposkytla žiadne podrobnosti o jej smrti.

Úrady stále pracujú na určení celkového počtu obetí, uviedol náčelník polície Graves. Nemocnice však prijali 29 pacientov po streľbe, z toho 19 so strelnými zraneniami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: CNN, Foto: Ilustračné (Pexels.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies