Šéf antidopingového oddelenia IAAF odstúpil po ruskej afére

NETKY.SK • 12 December 2014, 15:01 • 2 min
Šéf antidopingového oddelenia IAAF odstúpil po ruskej afére

BONN - Údajný dopingový škandál ruských športovcov stál miesto ďalšieho významného člena Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

slovakia

left justify in out

Podľa britského denníka Guardian a francúzskeho L'Équipe odstúpil po rozhovore s etickou komisiou šéf lekárskeho a antidopingového oddelenia IAAF Gabriel Dollé.
     

Skúsený funkcionár tak nasledoval ruského pokladníka IAAF Valentina Balachničeva a marketingového poradcu Papu Massatu Diacka, syna šéfa federácie Laminea Diacka, ktorí rezignovali na svoje funkcie už vo štvrtok.
     

Filmový dokument z dielne investigatívnych reportérov z nemeckej televízie ARD poodhalil dopingové praktiky v ruskom športe. Podľa ARD sa v krajine doping praktizuje v športe systematickým spôsobom, bežná je rozsiahla korupcia a zahladzovanie stôp po pozitívnych testoch. V dokumentoch týkajúcich sa tohto prípadu sa podľa Guardianu okrem Balachničeva a Diacka mladšieho objavilo aj meno Dollého. Ten bol dôležitým členom IAAF, zodpovedný bol okrem iného za spoluprácu so  Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA) a národnými antidopingovými agentúrami, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies