SASKA vyzýva NDS, aby okamžite zverejnila utajované zmluvy so SkyToll

NETKY.SK • 7 August 2023, 12:33 • 2 min
SASKA vyzýva NDS, aby okamžite zverejnila utajované zmluvy so SkyToll

BRATISLAVA - Je nemysliteľné, aby štát utajoval zmluvy so súkromnou firmou, z ktorých vyplývajú povinnosti pre občanov. V reakcii na utajenie prílohy zmluvy medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a súkromnou formou SkyToll to uviedla strana Sloboda a Solidarita (SASKA).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Autodopravcovia sú aj bez toho na Slovensku zdieraní a ich boj za spravodlivé podmienky pre ich prácu považujeme za oprávnený. Aj preto už dlhodobo upozorňujeme na nevýhodnú zmluvu so SkyToll, ktorá napĺňa všetky znaky smeráckych kšeftov, a ktorej sa ani v minulej vláde hnutie Sme rodina nedokázala vzdať,“ povedal tímlíder SaS pre dopravu Ladislav Matejka.

 

Strana SaS opätovne vyzýva premiéra Ódora, aby využil čas, ktorý ešte má, a napravil obrovskú krivdu na tejto dôležitej časti slovenskej ekonomiky.

„Sme síce optimisti, ale nemôžeme si dovoliť čakať na ďalšiu vládu, pretože ak by jej súčasťou bol Smer alebo Sme rodina, ošklbávanie autodopravcov by určite pokračovalo a dodatky by sa nezverejnili minimálne ďalšie štyri roky,“ povedal predseda SASKY Richard Sulík.

 

„NDS nemá žiadny patent na rozum, ako si myslia. Jednoducho sa im konečne niekto musí pozrieť na prsty. Vyzývame ich, aby okamžite zverejnila utajované zmluvy so SkyToll a neodkladne začala súťaž o nový mýtny tender,“ uzavrel Matejka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SASKA / Ondrej Šprlák Foto: TA3
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies