Pich: Nebola to vydarená sezóna, ale na jej závere sa dá stavať

NETKY.SK • 19 Máj 2019, 16:07 • 2 min
Pich: Nebola to vydarená sezóna, ale na jej závere sa dá stavať

VROCLAV - Slovenský futbalový krídelník Róbert Pich zakončil klubovú sezónu 2018/2019 v poľskom Slasku Vroclav dvomi gólmi do siete Arky Gdynia v sobotňajšom zápase záverečného 7. kola nadstavbovej časti Ekstraklasy. Tridsaťročný rodák zo Svidníka sa dvakrát presadil už do prestávky a položil základy vroclavského víťazstva 4:0.

slovakia

left justify in out

Slovenský legionár sa zapísal do streleckej listiny po bezmála piatich mesiacoch, predtým skóroval ešte 16. decembra proti Korone Kielce (1:1). "Mám radosť z víťazstva a tiež strelených gólov. Už som dlhšie neskóroval, proti Arke mi to dvakrát spadlo pod nohy... Teším sa, že som strelil dva góly a pomohol nimi nášmu mužstvu k víťazstvu. Som rád, že sme sa s fanúšikmi rozlúčili dobrým výsledkom," povedal Pich pre oficiálnu klubovú televíziu.

 

obrazok


Slask obsadil v tabuľke poľskej ligovej súťaže konečné 12. miesto, štyri body nad pásmom zostupu. "Nebola to v našom podaní vydarená sezóna, ale ukázali sme charakter a záver ročníka bol pre nás dobrý. Tešíme sa, že sme sa udržali v Ekstraklase, ale to nie je žiadny úspech," podotkol niekdajší hráč MŠK Žilina či nemeckého 1. FC Kaiserslautern.

Mužstvo českého trénera Vítězslava Lavičku uzavrelo ligový ročník sériou štyroch víťazných duelov. Podľa Picha je to jedna z vecí, na ktorej by mužstvo malo stavať v edícii 2019/2020. "Do novej sezóny musíme vstúpiť tak, ako sme zakončili túto. Keď sme bojovali jeden za druhého, boli správne nastavení, prišli aj výsledky. Toto si musíme zapamätať a budúci ročník začať tak, aby sme sa znova neocitli v rovnakej situácii," dodal Róbert Pich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona