F1 Verstappen využil školácku chybu Leclerca a vyhral VC Francúzska

NETKY.SK • 24 Júl 2022, 17:30 • 2 min
F1 Verstappen využil školácku chybu Leclerca a vyhral VC Francúzska

LE CASTELLET – Líder šampionátu Max Verstappen zvíťazil vo VC Francúzska a navýšil svoj náskok na čele poradia na priepastných 63 bodov!

slovakia

left justify in out

Obrovská chyba Leclerca, ktorá ho možno definitívne vyradila z boja o titul

 

Monačan Charles Leclerc z tímu Ferrari nedokončil nedeľňajšiu Veľkú cenu Francúzska motoristického seriálu MS F1, keď v pozícii lídra pretekov doplatil na jazdeckú chybu v kombinácii s opotrebovanými pneumatikami. V 18. kole po výjazde z pravotočivej zákruty neudržal monopost na trati, spravil "hodiny" a po náraze do bariéry sa pre neho preteky skončili.

V tom čase mal pred Holanďanom Maxom Verstappenom z Red Bullu približne 1,5-sekundový náskok, pričom viackrát odolal jeho atakom. Leclerc vyviazol z kolízie bez zranenia, z poškodeného monopostu vyšiel pohotovo a po vlastných.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)



Pred VC Francúzska bol v priebežnom hodnotení jazdcov na druhom mieste s 38-bodovým mankom na obhajcu titulu Verstappena a 19-bodovým náskokom pred Mexičanom Sergiom Perezom (Red Bull). Do dvanásteho podujatia ročníka vyštartoval z pole position už siedmej v sezóne, no na víťazstvo premenil iba dve z nich (Bahrajn, Austrália).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies