Saudskoarabský kráľ Salmán prehovoril verejne prvýkrát od nástupu na trón

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 22:56 • 2 min
Saudskoarabský kráľ Salmán prehovoril verejne prvýkrát od nástupu na trón

RIJÁD - Saudskoarabský kráľ Salmán dnes vo svojom prvom verejnom prejave od nástupu na trón povedal, že nízke ceny ropy nezastavia pokrok v jeho krajine. Sľúbil tiež, že bude chrániť arabské a moslimské záujmy na celom svete.

slovakia

left justify in out

Nový kráľ, 79-ročný Salmán, vyhlásil, že jeho monarchia bude pokračovať v ťažbe ropy a zemného plynu aj napriek nízkym cenám, ktoré sú takmer polovičné oproti vlaňajšiemu letu. A vyzval podniky, aby pomáhali vytvárať nové pracovné miesta. V krajine totiž rastie počet mladých obyvateľov.

 

"Mám starosť o každého občana a každú oblasť krajiny," povedal. Podľa monarchu sú všetci Saudskí Arabi v jeho očiach rovnocenní.

 

Monarcha prisľúbil zlepšenia v oblasti vzdelávania a zdravotnej starostlivosti, ako aj hľadanie riešení nedostatku dostupného bývania.

 

Vo svojej reči sa kráľ Salmán obracal k mužom aj ženám, ktorých oslovoval "bratia a sestry", ako aj "moji synovia a dcéry".

 

V zahraničnej politike chce podľa vlastných slov brániť arabské a islamské záujmy a podporovať vytvorenie Palestíny s hlavným mestom Jeruzalemom.

 

Panovník Saudskej Arábie svoj prejav predniesol z paláca v hlavnom meste Rijád.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies