SaS rokovala s Matovičom o daňovo-odvodovej reforme! Ako to dopadlo?

NETKY.SK • 19 November 2021, 14:38 • 2 min
SaS rokovala s Matovičom o daňovo-odvodovej reforme!  Ako to dopadlo?

BRATISLAVA - Koaličná Sloboda a Solidarita rokovala v piatok viac než dve hodiny s ministrom financií Igorom Matovičom o daňovo-odvodovej reforme. Liberáli sa zatiaľ zásadne nestavajú proti žiadnej z častí reformy, potvrdili to viacerí predstavitelia SaS.

slovakia

left justify in out

Podľa Matoviča stihli na rokovaní s predstaviteľmi SaS prebrať aj 20 či 30 otázok "do hĺbky". "Rovno sme si dohodli ďalšie stretnutie. A môj pocit je taký, že to cítime veľmi podobne. Teraz sa treba trošku viac rozprávať," povedal minister.

 

img

 

Minister hospodárstva a šéf liberálov Richard Sulík sa na rokovaní nezúčastnil. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej mal iné pracovné povinnosti a okrem toho bolo stretnutie zvolané narýchlo.

 

img

 

Matovič to špeciálne nekomentoval, povedal, že zastúpenie SaS bolo na vysokej úrovni, keďže sa na rokovaní zúčastnil ekonomický tím liberálov pod vedením šéfa finančného parlamentného výboru Mariána Viskupiča.

 

Za Ministerstvo hospodárstva (MH) SR prišiel štátny tajomník Ján Oravec. Ocenil, že návrh reformy je konečne na stole. Po dlhej dobe by sa podľa neho patrilo daňový systém vylepšiť a upratať a v tomto má minister financií podporu MH SR. "Zároveň, keďže je ten návrh komplexný, vyvoláva celý rad otázok, tak my ešte počkáme s tým, že či podporíme celú reformu 'en bloc' alebo podporíme niektoré veci," povedal. Spresnil, že ďalšie stretnutie liberálov s Matovičom má byť o týždeň.

 

img

 

Na stretnutí bol aj premiér Eduard Heger (OĽaNO). "Poctivá, odborná, konštruktívna diskusia – takto si predstavujem politiku pre ľudí a som rád, že dnes sme to aj takto dali," povedal.

To, že liberáli sa zatiaľ striktne nestavajú proti žiadnej časti Matovičovej "revolúcie", potvrdili viacerí členovia. "Momentálne nemôžem povedať, že úplne (nesúhlasíme), lebo naozaj sa treba pozrieť na jednotlivé čísla, na jednotlivé prepojenia s tými opatreniami, takže je veľmi ťažké niečo vyslovovať," povedal minister školstva  Branislav Gröhling.

 

img

 

Zároveň vyzdvihol, že považuje za sympatické prevzatie myšlienky voľnočasových poukazov, ktoré má v programe aj SaS. "Budeme radi, keď to budeme môcť ešte vyprecizovať do dokonalosti a následne budeme radi podporovať mladých ľudí voľnočasovými poukazmi," povedal minister.

 

Prečítajte si: Finančný výbor rokoval o návrhu štátneho rozpočtu. K čomu dospel?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies