Podľa iránskeho generála si krajina vojnu nepraje

NETKY.SK • 2 Január 2020, 13:47 • 2 min
Podľa iránskeho generála si krajina vojnu nepraje

TEHERÁN - Veliteľ iránskych elitných revolučných gárd počas včerajších večerných hodín uviedol, že Irán nechce vojnu, na druhej strane sa však žiadneho konfliktu nebojí.

slovakia

left justify in out

Obvinenie od USA

Informovali o tom miestne zdroje po tom, ako prezident USA Donald Trump obvinil Teherán, že stojí za protiamerickými protestmi v Iraku. Trump ešte v utorok obvinil Irán z organizovania demonštrácií pred americkou ambasádou v Iraku a povedal, že "Teherán sa z toho bude zodpovedať". Irán akékoľvek obvinenia na svoju adresu odmieta.

 

img

 

Dôstojné jednanie

"Krajinu do vojny nevedieme, ale žiadnej vojny sa nebojíme a hovoríme Amerike, aby s Iránom komunikovala dôstojne. Máme silu ich niekoľkokrát poraziť a nebojíme sa," vyhlásil podľa miestnej agentúry Tasním brigádny generál Hosejn Salámí.

 

img

 

Dôsledná kontrola

Šéf iránskych pozemných síl Abdorrahím Músaví v dnešných hodinách pohrozil, že iránska armáda je pripravená na konfrontáciu s akýmkoľvek "nepriateľom".

"Naše ozbrojené sily... monitorujú všetky pohyby a ak niekto urobí najmenšiu chybu, budú konať rozhodne, a ak sa situácia vyostrí, ukážeme nepriateľovi svoje schopnosti," dodal Músaví podľa štátneho telerozhlasu IRIB.

 

img

 

Napadnuté veľvyslanectvo 

Americkí vojaci strážiaci veľvyslanectvo v Bagdade zasiahli v stredu slzotvorným plynom s cieľom rozohnať proiránskych demonštrantov, ktorí pred komplexom ambasády protestovali druhý deň po sebe. V utorok desiatky protestujúcich vnikli do komplexu, kde demolovali vstupné kontrolné stanovište a rozbíjali okná.

 

 

Protest bol reakciou na americké nálety na pozície Iránom podporovanej šiitskej militantnej skupiny Brigády Hizballáhu v Iraku a Sýrii, pri ktorých v nedeľu zahynulo 25 jej bojovníkov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies