Letecká spoločnosť Ryanair čelí novému protimonopolnému vyšetrovaniu v Taliansku

NETKY.SK • 20 September 2023, 17:00 • 2 min
Letecká spoločnosť Ryanair čelí novému protimonopolnému vyšetrovaniu v Taliansku

RÍM - Taliansky protimonopolný úrad v stredu oznámil, že začal vyšetrovanie írskej leteckej spoločnosti Ryanair "pre možné zneužitie dominantného postavenia na trhu".

slovakia

left justify in out

Ryanair je najväčšou európskou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a lídrom na talianskom trhu. Taliansky úrad pre hospodársku súťaž (ICA) podozrieva dopravcu z využívania dominantného postavenia "na rozšírenie svojej moci" aj v iných sektoroch, ako sú hotely a požičovne áut, na úkor cestovných kancelárií.

Ryanair údajne obmedzuje možnosť cestovných kancelárií kupovať letenky na jeho webovej stránke, čím limituje ich schopnosť ponúkať s ubytovaním aj dopravu, uviedol ICA. Ryanair zatiaľ nereagoval na žiadosť o komentár.

Taliansky úrad vlani v decembri začal vyšetrovať možnú dohodu o cenách letov na Sicíliu a zo Sicílie počas Vianoc nízkonákladovými leteckými spoločnosťami vrátane Ryanair, Wizz Air a easyJet.
Talianska vláda v auguste schválila dekrét o obmedzení cien leteniek na Sicíliu a Sardíniu. Ale v utorok (19. 9.) bol návrh zákona oslabený zatiaľ neschváleným dodatkom po tom, čo leteckí dopravcovia vrátane Ryanairu vyjadrili pochybnosti o tom, či je v súlade so zákonmi Európskej únie (EÚ).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Ryanair / Reuters Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies