San Jose si vynútilo siedmy zápas

NETKY.SK • 27 Máj 2013, 09:04 • 2 min
San Jose si vynútilo siedmy zápas

SAN JOSE - Hokejisti San Jose si vynútili siedmy zápas semifinálovej série Západnej konferencie NHL proti Los Angeles Kings.

slovakia

left justify in out

V nedeľu obhajcov Stanleyho pohára zdolali na vlastnom ľade 2:1 a vyrovnali stav série na 3:3. V tomto semifinále sú zatiaľ vždy úspešné domáce tímy. Sharks poslal v presilovke do vedenia skúsený J. Thornton už v 7. min a druhý gól San Jose pridal v 25. min Galiardi. Kings síce dokázali ešte v druhom dejstve znížiť, ale vyrovnať sa im už nepodarilo. Bol to predovšetkým súboj obrán na čele s výbornými gólmanmi Anttim Niemim (25 zákrokov) a Jonathanom Quickom (23). O kvalite defenzívnej činnosti LA Kings hovorí aj skutočnosť, že viac ako tri góly neinkasovali už v 32 dueloch play-off za sebou.

"Je načase, aby sme v siedmom zápase u súpera zvíťazili a zmenili štatistiky. Musíme však predviesť omnoho lepší výkon, akým sme sa naposledy prezentovali v Los Angeles," povedal po zápase tréner "žralokov" Todd McLellan. Vyvrcholenie série v podobe siedmeho zápasu nie je prekvapením pre obrancu Kings Roba Scuderiho. "Každý jeden zápas bol veľmi vyrovnaný, preto nie je šokom, že nás čaká siedmy duel. Teraz to jednoducho musíme zvládnuť a je jedno, akým spôsobom to urobíme," poznamenal 34-ročný bek. 

Rozhodujúci zápas je na programe v utorok 28. mája v hale Staples Center v Los Angeles. 

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL (hrá sa na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA 
Semifinále 
San Jose - Los Angeles 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) - stav série: 3:3 
Góly: 7. J. Thornton (Pavelski, D. Boyle), 25. Galiardi (Hannan, Niemi) - 34. D. Brown (M. Greene, D. King)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies