Samsungu sa nedarí vyriešiť problémy s baterkami telefónu Galaxy Note 7

NETKY.SK • 9 Október 2016, 16:33 • 2 min
Samsungu sa nedarí vyriešiť problémy s baterkami telefónu Galaxy Note 7

SOUL/BERLÍN - Samsungu sa nedarí vyriešiť problémy s baterkami svojho vlajkového telefónu Galaxy Note 7.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších informácií juhokórejský koncern musí pre riziko vznietenia vymeniť približne 2,5 milióna telefónov. V USA sa však objavili tri prípady horenia už vymenených prístrojov. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Globálna akcia Samsungu na výmenu telefónov Galaxy Note 7 mala vyriešiť problém s horiacimi baterkami. Imidž koncernu je však ešte viac poškodený, keďže podľa posledných správ, vznietiť sa môžu aj vymenené prístroje. V stredu (5.10.) bolo z tohto dôvodu vyprázdnené lietadlo.

 

Samsung začiatkom septembra oznámil, že vymení 2,5 milióna telefónov Galaxy Note 7 z dôvodu rizika vznietenia batérie. Počas tohto víkendu uviedlo 13-ročné dievča v rozhovore pre americkú televíziu KTSP, že jej telefón sa prehrial a roztavil ochranný obal. Na telefóne bolo vidieť stopy po ohni. Otec dievčaťa predložil televízii doklad, podľa ktorého bol telefón vymenený 21. septembra. Samsung pre KTSP povedal, že prípad preskúma.

 

Podľa amerického úradu na ochranu spotrebiteľov CPSC bolo do polovice septembra v USA hlásených 92 prípadov vznietenia prvej verzie telefónov Note 7. Samsung uviedol svoj vlajkový mobil na trh len auguste.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies