Rýchlostná cesta je pre nehody uzatvorená na dvoch miestach

NETKY.SK • 8 Február 2015, 15:28 • 2 min
Rýchlostná cesta je pre nehody uzatvorená na dvoch miestach

NITRA - Diaľnicu R1 museli policajti uzatvoriť pre hromadné nehody na dvoch miestach.

slovakia

left justify in out

V smere z Banskej Bystrice do Nitry sa približne na 53. kilometri pri odbočke na Beladice zrazilo asi 25 áut, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Božena Bruchterová. Počet zranených zatiaľ nie je známy, no podľa prvotných informácií nie je nikto v ohrození života. Podľa Bruchterovej je pravdepodobnou príčinou hromadnej zrážky áut nepriaznivé počasie. Úsek je uzatvorený, policajti odkláňajú dopravu už pri odbočke na Zlaté Moravce, Tesárske Mlyňany.Vzhľadom zlú situáciu na ceste polícia vyzýva vodičov, aby využili už cestu na Tlmače, Kalná nad Hronom - Vráble- Nitra, čiže zišli z R1 pri Hronskom Beňadiku.

 

Na mieste zasahujú hasiči z Nitry, Zlatých Moraviec a Selenca, informoval hovorca hasičov Viliam Pánsky. Spolu s ostatnými záchrannými zložkami sa snažia dostať do bezpečia približne 70-80 osôb, ktoré uviazli v kalamite na diaľnici spôsobenej snehom a vetrom. 

 

Hromadná nehoda sa stala aj na deviatom kilometri v smere zo Serede do Trnavy. Zrazilo sa tam približne 12 áut, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. Išlo zväčša o škodové udalosti a zranená bola jedna osoba. Prichádzajúce autá narazili aj do dvoch policajných áut, ktoré nehodu zabezpečovali. 

 

Polícia vyzýva vodičov, aby dodržiavali pokyny policajtov, prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. Na väčšine územia Slovenska sa na vozovke tvoria snehové záveje a dochádza ku kolíznym situáciám. Vodiči by sa mali riadiť pokynmi policajtov a v dôsledku zníženej viditeľnosti používať stretávacie svetlá,prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné. Na cestách je maximálny počet policajtov, ktorí riadia premávku a pomáhajú vodičom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies