Kauza Uber Files naberá na obrátkach. V spisoch sa spomína bývala európska komisárka!

NETKY.SK • 12 Júl 2022, 06:00 • 2 min
Kauza Uber Files naberá na obrátkach. V spisoch sa spomína bývala európska komisárka!

BRUSEL - Po Francúzskom prezidentovi má kvôli Uberu problém aj holandská politička. Európska komisia začala jej vyšetrovanie.

slovakia

left justify in out

Európa sa začína otriasať pod škandálom podobným Watergate či WiKiLeaks. Včera sme sa vás informovali, že, kým v uliciach Francúzska protestovali za svoje živobytie taxikári, francúzsky prezident Emanuel Macron si na tajnom stretnutí potykal so šéfom Uberu a sľúbil mu, že za jeho firmu bude lobovať.

 

Viac sa dozviete tu: https://www.netky.sk/clanok/wikileaks-dva-europski-politici-na-cele-s-prezidentom-emanuelom-macronom-maju-obrovsky-problem

 

img

 

EK

 

Tajné spisy odhalili aj ďalšiu političku. Je ňou Neelie Kroesová, bývala európska komisárka. Kroesová dohliadala na digitálnu politiku a hospodársku súťaž, zasahovala proti veľkým technologickým spoločnostiam a hrala kľúčovú úlohu pri vymeriavaní vysokých pokút americkým firmám Microsoft a Intel.

 

V Holandsku, skadiaľ Kroesová pochádza, služba UberPop vyvolala taktiež právne a politické problémy. V októbri 2014 boli zatknutí vodiči Uberu a v decembri súd v Haagu službu zakázal a pohrozil pokutou až 100.000 eur.Podľa e-mailov Kroesová volala v čase razie ministrom a ďalším členom vlády, aby ich presvedčila, aby od svojich zámerov ustúpili. V internom e-maile zamestnancom je potom odporúčané, aby o jej neformálnom vzťahu nehovorili. 

 

Prečítajte si aj: Napätie medzi Gréckom a Tureckom sa stupňuje, za všetko môžu Siví vlci



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies