Ryan Giggs sa stal novým trénerom Walesu

NETKY.SK • 15 Január 2018, 15:39 • 2 min
Ryan Giggs sa stal novým trénerom Walesu

Cardiff - Novým trénerom waleskej futbalovej reprezentácie sa stal Ryan Giggs. Tamojšia futbalová asociácia (FAW) ho v pondelok menovala na post, na ktorom nahradil Chrisa Colemana.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný Giggs má za sebou skvelú hráčsku kariéru v drese Manchestru United. Wales reprezentoval 64-krát, nikdy sa s ním však nekvalifikoval na veľký turnaj. Doteraz má jedinú trénerskú skúsenosť, keď v roku 2014 v štyroch zápasoch dočasne viedol práve Manchester United.

 

"Už sa nemôžem dočkať, kedy začnem pracovať s mojimi zverencami," citoval portál BBC Giggsa, ktorý podpísal zmluvu na štyri roky.

Coleman postúpil s Walesom na EURO 2016 vo Francúzsku a v základnej skupine jeho tím zdolal Slovensko 2:1.

 

Po neúspechu v kvalifikácii MS 2018 však rezignoval a na klubovej úrovni sa ujal Sunderlandu. Giggs odohral celú kariéru v drese MUFC, nastúpil na 963 zápasov a v počte trofejí je najdekorovanejší britský futbalista.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies