OKTAGON 57 FRANKFURT: LIVE priebeh a VÝSLEDKY

NETKY.SK • 4 Máj 2024, 18:18 • 2 min
OKTAGON 57 FRANKFURT: LIVE priebeh a VÝSLEDKY

Sledujte snami naživo Oktagon 57 odohrávajúci sa vo Frankrutskej Festhalle ktorá je naplnená. 10 000 armáda fanúšikov sa teší na perfektnú kartu. Obháji domácu pôdu najvačšia hviezda nemeckého MMA Christian Eckerlin? Alebo si Inkvizítor Brož zoberie ďalšiu dušu? Tešte sa aj na pyramídu kde sa predstaví Black Panther Losene Keita.

slovakia

left justify in out

Dámy a páni, práve začíname. Netky.sk vás budú sprevádzať celým turnamentom ktorý nám predstaví 12 zápasov.

V naplnenej 10 000 Fest Halle sú tentokrát až 3 ženské zápasy. Na vysvetlenie, jedná sa o účastníčky Nemeckej verzie Oktagon Y. Diváci si ju môžu pametať aj zo slovenských obrazoviek, kde svojho času hviezdila aj manželka Vlasta Čepa, Lucia ,, Pretty Beast ,, Krajčovič. Možnosť pozrieť si nemckú verziu máme na youtube. 

Na Prelims ešte uvidíme 3 mužské zápasy kde sa predstavia nový borci v Oktagone, ale aj známe mená akým je napríklad Tayo Odunjo či neporazený Max Holzer proti nováčikovi Kurhelovi.

Zápasí sa na 3 x 5 minút, ak sa jedná o titulový zápas tak 5 x 5. Podľa nových pravidiel ako spomínal predchvíľou Ondra Novotný je predovšetkým na damage a control.

Čo sa týka hlavnej karty uvidíme 6 nabitých zápasov. Okrem iného aj návrat Kohouta či Langera ktorý to budú mať veľmi tažke. Taktiež šampión Mate Sanikidze sa prvýkrát predstaví v 61 kg.

Poďťe si s Netkami užiť prvý zápas večera. Výživová poradkyňa Haifa Reso , kvôli zápasu sa vzdala práce a presťahovala sa do Dusseldorfu , Má 27 rokov , je zo Sýrie, od začiatku projektu musela najviac zamakať  na váhe a teraz s pomocou božou je pripravená poraziť Eriku Tomm , ktorá je najväčšia adeptka a okrem 7 ročných skúsenosti ma skill aj s modelingom. Krása a ženskosť vs bojovníčka z Ulice, poďme nato váženíOktagon 57 v spoločnosti Netiek práve začína.

 

Priebeh prvého zápasu:  kurzy v stávkových kanceláriách sú vyrovnané ,  Tomm začala krásnou zadnou ktorú aj presne začala triafať. V druhej polovici dala Tomm nádherný High Kick. Reso však ostáva stáť a Tomm netlačí. Prvé kolo tak ide jednoznačne na stranu Tomm.

Druhé kolo prebieha celkom vyrovnané, obe dievčatá bojujú ako o život. Haifa sa snaží tlačiť a ku koncu kola je tlak aj celkom vychádza , Haifa berie súperku na zem 20 sekúnd pred koncom a snaží sa ground nd poundovat svoju súperku. Vyzerá že po 2 kole to máme 1:1

Začína nám 3 kolo, treba uznať že Reso sa krásne vrátila do zápasu. A naozaj vážení Haifa to dokázala a v 3 kole na zemi ubila svoju súperku Eriku Tomm a máme tu prvé veľké prekvapenie. Krásne sme mohli vidieť ako vyhrala nezlomnosť a odhodlanie. Wau, klobúk dole teším sa už teraz na ďalšie zápasy.

 

Poďme na druhý zápas projektu  ypsilon Sandra Peterhoff vs Laura Kirtzel. Obe čaká premíerový zápas. Laura je vegánka a milovníčka koni , je finančná poradkyňa a miluje rýchle autá a v minulosti sa venovala jazde na horských bicykloch. Má 24 rokov a denne jazdila 2 a pol hodiny na tréningy do Mníchova aby dosiahla vytúžené víťazstvo . Jej súperkou je 25 ročná kráska z Bavorska ktorá pracuje s duševne postihnutými ľuďmi.  Sandra pochádza z dobrých pomerov a v klietke chce ukázať že nie je len krásna žena ale aj silný človek ktorý sa dokáže popasovať s akoukoľvek prekážkou. Favoritom stávkových kancelárií je Laura, no aj predošlí zápas sa ukázal opak.

Prvé kolo: Laura zažína a trafila krásnu zadnú, zápas nám prechádza na zem kde Laura poľahky kontroluje súperku a zasahuje ju tvrdými údermi v plnom mounte. Peterhoff na tom nie je vôbec dobre a vyzerá že to môže každú chvíľu ukončiť.  Laura sa minútu pred koncom snaží uškrtiť Sandru a v 52 sekundu sa jej to darí a Laura Kirtzel víťazí na submisiu a postupuje do finále projektu Ypsilon.

 

V treťom zápase sa postaví Účastník nemeckej výzvy Endrit Brajshori ( 2-2)  proti rozbehnutému Tayovi Odunjovi (6-3), ktorý porazil Selima Topuza aj Mareka Bartla. Je to bývalý bojovník PFL a American Top Team. Ma na konte 6 skalpov z toho 5 ukončení a nikdy neprehral na submisiu. Jeho súper Endrit je borec z Rosenheimu ktorý pracuje na 12 hodinvých šichtách, venuje sa MMA vyše 10 rokov a ukončil napr. Jana Fajka pred necelým rokom v Prahe na gilotínu. Má prezývku AK47 aj kvôli tomu že má 2 ukončenia pod 30 sekúnd. Bude to naozaj zaujímavý zápas.

1. kolo: Tayo berie súpera po pár pokusoch na zem a polka prvého kola sa tak odohrábva v jeho réžii na zemi, kde však nerobí nejaký veľký damage. Tayov gameplan je jasný a to prilepiť sa na Endrita a nedať mu pokoj. To sa mu aj darí a opäť berie súpera na zem. Kontrola je jednoznačne na strane 30 ročného angličana, no otázka je či sa nezavarí na ďalšie kolá. Sám som zvedavý koho toto kolo viac vyčerpalo aj keď ide jednoznačne na strane Odunja.

2. kolo:  Tayo opäť skúša single leg ale Endrit trafil krásnu pravačku a Tayo ide k zemi. Situácia je zrazu al reverse a Brajshori skúša biť Odunja ako žito.  Lakeť na telo a krásne koleno ktoré pri vstávaní borcov tesne minulo Odunja a opäť sme v postoji, kde však Odunjo už vyzerá mierne zatavený. Tayo sa však opäť nalepil na Endrita, zobral ho na zem, zamkol nohy a  v závese súpera  skúša uškrtiť.  Brajshori však opäť vstáva a tak v tomto vyčerpávajúcom zápase uvidíme 3 kolo ktoré rozhodne.

3. kolo: Tayo opäť neprekvapuje a skúša single leg – neúspešne a tak pokračujeme v postoji. Pekná dvojka od Brajshoriho ktorý je momentálne presnejší ako jeho súper ktorý síce tlačí no inak je neefektívny.  V tretej minúte sa nám zápas presúva na pletivo kde sa Tayo stále snaží niečo vymyslieť, no akoby už neboli sily. Posledná minúta a obaja do toho dávajú všetko, príde mi však že Tayo musí zatlačiť viac keďže mal menej presných úderov ale je to veľmi náročné odhadnúť. Máme tu koniec a jedna strana bude veľmi nespokojná.  A víťazom na body na split decision sa stáva ..... Endrit Brajshori.

Na radu prichádza posledný ženský zápas večera, tentokrát však nie v projekte Ypsilon. Američanka Mallory Martin (8-6) vs Poľka Anita Bekus (7-4).
Martin sa radí medzi najskúsenejšie svetové bojovníčky na 90 pozícii.  Je z Colorada a ma za sparing partnerku Rose Namajunas. Stretla sa aj s UFC bojovníčkou Macey Barber a v Oktagone stihla poraziť Magdu Šormovú. Teraz si brúsi zuby na titul slamovej váhy. Anita Bekus je 2. násobná šampiónka Poľska a vicemajsterka vo fitness , je aj bývalou bojovníčkou KSW, kde taktiež porazila Šormovú. Podarí sa Američanke zvíťaziť v jej prvom zápase mimo domovinu ? Alebo to Bekus svetová 75. vo svojej premiére v Oktagone urve víťazstvo pre Poľsko.

1. kolo: Zápas zažína v postoji. Mallory to skúša zobrať na zem no Poľka sa šikovne stavia. Vymieňajú si údery a zápas je zatiaľ veľmi vyrovnaný aj keď Martin ma tvrdý dvoják ( 2 údery- jeden hneď za druhým a  triafa krásnu kombináciu. Bekus vyzerá byť otrasená, obe následne súperia o pozíciu na pletive kde ku koncu kola ešte Anita dostane dva tvrdé údery. 

Ideme do druhého kola kde je kurz na Malory Martin iba 1.06.  Američanka  začína tlačiť a berie zápas na zem. Má čierny opasok v Brasilian Jiu Jitsu takže mať ju na chrbte nie je určite nič príjemné. Je keď je zvláštne že sa púšťa touto cestou keďže postoj jej perfektne vychádzal. V polovici druhého kola akoby ma vyslyšala a sme opäť v postoji. Bekus sa nevzdáva a snaží sa odpovedať aj keď pri každej kombinácii jej padajú ruky. Absencia kopov je citeľná a nerozumiem prečo ich dievčatá nevyužívajú. Opäť akoby som bol vyslyšaný a Bekus vyslala ku koncu kola kop ktorý však Martin zachytila a tak nám druhé kolo končí na zemi.    

3. kolo: V treťom kole sa nič podstatné neudialo, Američanka Martin si ho odkontrolovala, dala Poľke príučku z efektivity úderov  a lá predná zadná a s prehľadom tak víťazí na body (30:27).

 

 

 

 

 

Beno Adamia vs Chorvát Stipe Brcic, zápas vo flyweight váhovej kategórii je predposledný zápas Prelims karty.

Adamia si pri debute v Oktagone pripísal skalp bývalého šampióna bantamovej váhy Gustava Lopeza. Ťahá sériu 3. výhier v rade a celkovo má na konte 9 výhier a 8 prehier. Jeho vyzývateľ Brcic (11-4) reprezentuje armádny pluk špeciálnych bojových jednotiek, je to jeho prvý zápas v Oktagone a vyhral už 6 zápasov pred limitom. Brcic (11-4) je ďalším veľkým menom ktoré má záujem o titul a my sme zvedavý ako tento zápas dopadne.

1 kolo:vAko sme zvyknutý u muších váh, bolo to o rýchlosti a výbušnosti a aj keď vyrovnané kolo, rozhodcovia ho dali Brcicovi ktorému sa to podarilo zobrať na zem a je aj rýchlejší a dobre číta hru.

2. kolo: Adamia trafil krásnu dvojku na začiatok ktorú Brcic rozhodne cítil . Brcic skúsil takedown no Adamia to otočil vo svoj prospech a skúša si na zemi vytvoriť pozíciu. Zvyšok kola si Adamia odkontroloval na zemi aj keď to nebolo veľmi okulahodiace. Vyzerá že po 2 kolách 1:1.

V poslednom kole si borci nič nedarujú. Najprv chce kontrolovať zem Adamia, potom to preberá Brcic, kotrý sa snaží o rear naked choke no neúspešne. Ďalší tesný zápas ktorý skonči na body.
Víťazom v pomere bodov 29-28 sa stáva Beno Adamia.

Hlavný zápas prelims Karty v podaní neporazeného 22 ročného Maxa Holzera prezívaného aj Stifler. Pripravoval sa v American Top Team a má to 7-0  proti taktiež talentovanému a len raz porazenému Emileemu Kurhelovi z Fínska. Ten pracuje ako Paramedik má 26 rokov a skóre 7-1. aj keď na konte v amatéroch má vyše 40 zápasov. Ako dopadne zápas týchto mladých talentov?

 1. kolo: Holzer sa snažil zápas zobrať na zem, no Kurhela mu perfektne viackrát vybránil takedown a navyše pridal aj krásne údery. Pri tvrdých stretoch dáva Kurhela nádhernú otočku. Nádherný zápas vo vysokom tempe. Holzer však ku koncu dáva krásnu zadnú a na tridsať sekúnd berie Kurhelu na zem, ten to však krásne pretáča a dostáva sa do hornej pozície.  Jak povedal Ondra: Luxusný podívaná,,

Zápas nám končí v 2. kole víťazstvom Maxa Holzera, ktorý skočil na Kurhela a krásne ho uškrtil. Ale musím uznať že zatiaľ najlepší zápas a krásna ukážka moderného MMA.

Hlavná karta prichádza každú chvíľu, po medzi zápasovom štúdiu kde sa prebrala budúcnosť Oktagonu a bol spomenutý aj zaujímavý fakt a to že na turnaj Oktagonu ktorý sa odohrá v Októbri na štadióne Frankfurtského futbalového klubu už bolo predaných vyše 18 000 lístkov, bez toho aby sa oznámil čo i len jediný zápas, začo Oktagonu gratulujeme a dokazuje nám tak že sa stáva najväčšou Európskou organizáciou.

Prvý zápas hlavnej karty nám otvorí Matouš Kohout (8-7), český zástupca ktorý je už fanúšikom Oktagonu dobre známy a má za sebou veľa ťažkých a silných súperov, keď naposledy podľahol šampiónovi Mateuszovi Legierskemu. Mighty Rooster sa postaví skúsenému Islamovi Khapilaevovi (10-4), ktorý má 3 výhry v rade a čaká ho premiéra v Oktagone.

Prvé kolo dopadlo veľmi vyrovnane. Matouš Kohout bol síce zobratý na zem ale nádherne sa postavil. Borci si vymenili pár pekných rán a bol koniec. Prvé kolo Khapilaev.

2. kolo: Matouš Kohout krásne prebral zápas na pletive ukolenoval Islama a šikovne ho hodil na zem, kde pokračoval v okopávaní. Avšak jeden z kopov dopadol presne na slabiny Khapilaeva, obecenstvo bučí a Islam si berie 5 min oddychový čas. Po oddychovom čase kolo krásne prebral Matúš a jednoznačne ho získal pre seba.

3. kolo: Islam dostávas neskutočnú bitku na zemi aj v stoji , kolená lakte low kicky, to všetko strieda český borec Kohout. Ktorý zápas jednoznačne víťazí a veru nechcel by som by't zajtra na gruzíncovom mieste.

 
Druhý zápas hlavnej karty, neúspešní učastník pyramídy Spartacus Luis Glismman (11-3) sa postaví Poliakovi Lukášovi Siwieczovi (9-3).
 
Zápas to bol nádherný, prvú polovicu kontroloval Poliak, no potom sa zatavil a opraty prebral Glissman, ktorý Siwiecza utrápil na zemi a uchmatol si tak víťazstvo na body. Mali sme však možnosť vidieť ďalší krásny zápas s mnohými krásnymi výmenami.

'Zápas v podani Matého Sanikidzeho proti Farbodovi Nezhadovi priniesol ukážku stopercentného profesionálneho zápasu.  Skončil sa však obrovksým prekvapením a veľkým víťazstvom Farboda, ktorý prekvapil väčšinu fanúšikov a doslova utýral na zemi Máteho. K ničomu ho nepustil a odnáša si tak cenné víťazstvo na body. Tikety sa tu trhali

Na zápas ktorý nasledoval sa tešila vačšina česko – slovenského publika kedže nasledoval Pavol Langer. Voldemortov súper, Nemec Mark Doussis, sa rozhodol čeliť jeho kruciu a avada kedavra.  Prvé kolo bolo drtivé a Doussis mal Langera viackrát nahuleného a vyzeralo to sním naozaj bledo. Avšak temný pán je mocný čarodej a Palo Langer vstáva z popola a krasným kolenom a následne ľavým a pravým hákom a lá Avada Kedavra triafa Doussisa ktorý padá v bezvedomí na zem. Vážený máme tu adepta na zápas večera.

Predposledný zápas sľuboval dávku akcie a ďalšieho adepta na zápas večera keďže sa odohral posledný zápas pyramídy Oktagon v ktorom sa predstavila hviezda organizácie Losene ,, Black Panther,, Keita (8-1) proti 2 násobnému šampiónovi Cage Warriors Agimu Sardarimu (17-4).  Agi potvrdil že nie je bývalým šampiónom pre nič za nič a bol prvý po Ronym ktorému sa podarilo dostať Keitu, aj keď len na pár sekúnd na zem. Krásne okopával nohy Black Panthera a bolo vidno že mu je to nepríjemné. V 3 kole sa mu podarilo nahuliť Keitu a vážení... Keita bol na chvíľku mimo, a dokonca na zemi kde ho Sardari skoro uškrtil. Keitu zachránilo len to že Sardari už nemal silu rozdávať údery na zemi, kde bol veľmi blízko obrovskej senzácii. Keita si nakoniec zápas ukradol 2:1 na body. Žeby víťaz zápasu večera ? Uvidíme no obrovský kolúk dole obom borcom. My už len budeme veriť že naňho ako prvý nájde recept Rony Paradeiser.

Hlavný zápas večera v podaní domácej hviezdy Christiana Eckerlina ktorý sa postavil známej postave Oktagonu, skúsenému Miroslavovi ,,Inkvizítorovy,, Brožovi.  Míra bol už od začiatku vo svojom psycho-móde a snažil sa zasiahnuť Eckerlina. Ten to však zvládol skvele, išiel pekne konzistentne počas celého zápasu. V druhom kole Míru otvoril kolenom a potom to už bola hra len na jednu bránku. Eckerlin tvrdými lakťami ukončuje Broža na zemi v druhom kole a hala buráca.
 
To bolo z dnešného večera všetko, dúfam že ste si ho užili minimálne tak ako my. Pre viac noviniek follow NetkyXSport.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Facebook: OktagonMMA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies