Mladej žene omylom podali šesť dávok vakcíny Pfizer BioNTech

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 11:28 • 2 min
Mladej žene omylom podali šesť dávok vakcíny Pfizer BioNTech

TOSKÁNSKO - Mladú 23-ročnú ženu si museli nechať v nemocnici na pozorovanie, pretože v nedeľu jej omylom pichli šesť dávok vakcíny Pfizer BioNTech. Z nemocnice už bola prepustená.

slovakia

left justify in out

Pacientka mala dobrý zdravotný stav, nemala žiadne zdravotné ťažkosti. Bola držaná v nemocnici Noa v stredomorskom Toskánsku pod prísnym dohľadom po dobu 24 hodín, a včera bola prepustená. Zdravotníčka omylom naplnila injekčnú striekačku celou fľašou vakcíny, ktorá obsahovala celkovo šesť dávok. Svoje pochybenie si uvedomila až krátko po podaní vakcíny. „Videla päť prázdnych injekčných striekačiek a uvedomila si svoju chybu,“ povedala  hovorkyňa nemocnice Daniella Gianelli.

 

img

 

Lekári budú naďalej monitorovať imunitnú odpoveď pacienta na túto obrovskú dávku vakcíny, uviedla hovorkyňa. Pacientka je stážistkou na psychologickom oddelení nemocnice. Bolo zahájené interné vyšetrovanie,no podľa hovorkyne zrejme naozaj išlo iba o ľudskú chybu, nie o zámer.

 

Mohlo by vás zaujímať: Ivan Korčok vidí možnosti spolupráce s Talianskom vo viacerých oblastiach

 

Začiatkom apríla prijala talianska vláda nariadenie, ktorým sa ustanovuje povinné očkovanie pre všetkých pracovníkov v zdravotníctve a lekárňach s cieľom chrániť zdravotnícky personál, pacientov a zraniteľné osoby. Zdravotnícki pracovníci, ktorí odmietnu vakcínu, budú podľa možnosti preradení na pozíciu, v ktorej nebudú v kontakte s pacientmi. Ak to nebude možné, budú mať neplazené voľno. Zatiaľ nie je jasné, či je tento výnos ústavný. No jedno je isté, Taliansko konečne po mesiacovh zaznamenáva zníženie počtu nakazených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies