Spory na úseku D1 s tunelom Višňové začala riešiť medzinárodná komisia

NETKY.SK • 31 Január 2019, 15:12 • 2 min
Spory na úseku D1 s tunelom Višňové začala riešiť medzinárodná komisia

BRATISLAVA - Spory medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a zhotoviteľom úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala pomáha od pondelka 28. januára riešiť medzinárodná Komisia pre riešenie sporov. Informovala o tom hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

slovakia

left justify in out

Komisia podľa hovorkyne pomáha riešiť spory medzi objednávateľom, teda NDS, a zhotoviteľom, ktorým je združenie Salini Impregilo – Dúha. V pondelok (28. 1.) sa uskutočnilo prvé iniciačné stretnutie, na ktorom sa všetky zmluvné strany oboznámili s problematikou. NDS v najbližších dňoch dodá komisii doklady a stanovisko k problematike, ktorú chce riešiť a považuje ju za zásadnú.

 

 

Zhotoviteľ sa zaviazal do jedného mesiaca komisii predložiť prvý zásadný spor z jeho strany. NDS ako zásadnú problematiku vníma zodpovednosť zhotoviteľa za projektovú dokumentáciu a jej prípadné zmeny a aktualizácie. Zhotoviteľ ako svoj zásadný spor vníma geologické podmienky v tuneli Višňové a ich predvídateľnosť, resp. nepredvídateľnosť. Komisiu tvoria uznávaní profesionáli z Nemecka, USA a Veľkej Británie. Jedného člena pritom navrhla NDS, jedného zhotoviteľ a na jednom sa zhodli obe strany. Úsek diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala má byť po dokončení dlhý takmer 14 kilometrov, s jeho výstavbou sa začalo v lete 2014. Súčasťou stavby je aj 7,5-kilometrový tunel Višňové, ktorý má byť po dokončení najdlhším diaľničným tunelom na Slovensku.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies