Dezinformácie, ktoré šíria médiá o Štefanovi Harabinovi

NETKY.SK • 24 Január 2020, 21:07 • 2 min
Dezinformácie, ktoré šíria médiá o Štefanovi Harabinovi

Politické hry pred voľbami nie sú ničím výnimočné. A neplatí to len pre Slovensko. V každom štáte sa snažia jednotliví politici, ktorí kandidujú na vysoké posty vyhrabať, vždy niečo, čo ich následne postaví do líderskej pozície voči konkurencii. Treba si však dávať pozor na to, aby sa v takejto atmosfére nezačali šíriť dezinformácie.

slovakia

left justify in out

Politický boj 

Koncom budúceho mesiaca sa v našej krajine budú konať voľby do Národnej rady (NR) SR. Politických strán, ktoré sa už snažia prostredníctvom svojich predvolebných kampaní získať hlas voličov, je viac ako dosť. Získanie výhody v tomto období je preto z hľadiska boja o štátnu moc možno kľúčové. Treba si však uvedomiť, že bojovať treba sa dá aj fair-play. Zdiskreditovanie politikov, svojich konkurentov, nepravdivými informáciami, je ten najpodlejší spôsob boja.

 

img

 

Mediálna hra

Preto si treba zachovať svoj vlastný názor a riadiť sa tým, čo skutočne vidíme, nie čo nám predostierajú médiá. Ako príklad sme si vybrali volebného lídra strany Vlasť Štefana Harabina, ktorý sa častokrát vyjadruje priamo a na rovinu, a práve preto sa stáva terčom, častokrát v negatívnom slova zmysle, v tomto politickom boji.

 

img

 

Vyjadrenie k majetkovým pomerom
Niektorí novinári sa snažia verejnosti vnútiť absolútne nepravdivý výklad mojich majetkových priznaní. Mal som riadne príjmy – úspory (z platu a výhier v súdnych sporoch) aj pred rokom 2013. Do majetkového priznania sa nikdy a nikde nepíše koľko finančných prostriedkov osoba minula na bežné potreby. Záverom opätovne poukazujem na to, že Súdna rada SR, ako orgán na to kompetentný, nikdy neriešila akékoľvek nezrovnalosti či nevysvetliteľné prírastky alebo iné nesprávnosti v mojich majetkových priznaniach.

 

img

 

Nepustenie kontroly na Najvyšší súd SR
Médiá roky zavádzali, že Štefan Harabin svojvoľne odmietal finančné kontroly na Najvyššom súde SR. Na najvyšších súdoch európskych krajín bol Harabin dávaný za vzor, že kontrolu súdov nemôže vykonávať ministerstvo financií, ale iba Najvyšší kontrolný úrad, a oni postupujú rovnako a takéto kontroly exekutívou neumožňujú. Štefan Harabin pozval na Najvyšší súd SR kontrolu z Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky, ktorý nezistil ani jeden zmiznutý cent, práve naopak konštatoval hospodárne nakladanie s verejnými prostriedkami. Napriek tomu boli voči sudcovi Harabinovi otvorené tri disciplinárne konania. Úspešne zavŕšené bolo len jedno, s výsledkom strhávania 70% z platu celý rok. Pre zaujatosť podal Štefan Harabin podnet na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu. Súd mu dal za pravdu a konanie voči nemu označil za nezákonné.

 

img

 

Údajné prepustenie Lališa na slobodu
Štefan Harabin a jeho senát neprepustil Róberta Lališa na slobodu, ale pridelil spis na konanie záložnému senátu v Banskej Bystrici. Nielen Lališ, ale aj stonásobný vrah má právo na zákonný súd a zákonných sudcov. Inak štát platí ťažké peniaze dotknutým osobám. Tak je postavený zákon.

 

img

 

V nasledujúcom videu sú objasnené aj ostatné výpovede, ktoré dokazujú, že lídrovi strany Vlasť bolo mnohokrát ukrivdené.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies