NHL: Oshie s Ovečkinom dominovali na ľade Ottawy, Fehérváry prispel asistenciou

NETKY.SK • 26 Október 2021, 09:46 • 2 min
NHL: Oshie s Ovečkinom dominovali na ľade Ottawy, Fehérváry prispel asistenciou

Ottawa – Hviezdny Alexander Ovečkin spoločne s T.J Oshiem zariadili výhru Capitals na ľade Ottawy Senators, v gólovej prestrelke zvíťazili nad Senators výsledkom 7:5. O jednu asistenciu sa postaral aj náš slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý nastúpil v prvej defenzívnej formácii.

slovakia

left justify in out

Oshieho prvý hetrik v kariére!

Pre Fehérváryho to bol druhý bod v prebiehajúcej sezóne (1+1). Opäť sa predstavil v prvej formácii, na ľade strávil dokopy 19:11 minút, pripísal si jednu strelu na bránku a zblokoval tri strely súpera.

 

 V drese Capitals zaznamenal hetrik T. J. Oshie, Alexander Ovečkin pridal dva presné zásahy. "Dnes na ľade lietal," povedal Ovečkin o spoluhráčovi Oshiem. "Vyzeralo to, akoby sa každá jeho akcia a každá strela skončila na 100 percent gólom. Myslím si, že jeho formácia hrala skvele. Bolo pekné vidieť, ako dosiahol hetrik," dodal kapitán Washingtonu.

 

 

Oshie piatykrát v profiligovej kariére strelil v jednom zápase tri góly. "Hral skutočne vynikajúco. Tvrdo pracoval, obral súpera o množstvo pukov. Bol rozdielový hráč vďaka tomu, že napádal a menil tón hry," pochválil svojho zverenca trénera "Caps" Peter Laviolette. Ovečkin natiahol svoju bodovú šnúru na šesť stretnutí (7+5). V NHL nastrieľal celkovo 737 gólov a už iba štyri presné zásahy mu chýbajú, aby sa v historickej tabuľke strelcov vyrovnal štvrtému Brettovi Hullovi (741).

 

Za domácich dosiahol premiérový hetrik v NHL Drake Batherson a pridal aj asistenciu. Washington bodoval aj v šiestom zápase sezóny a patrí mu tretie miesto vo Východnej konferencii. "Neboli sme od úvodu pripravení brzdiť súpera. Nedostatočne sme pokrývali jeho dvoch najlepších hráčov, za čo sme draho zaplatili - Oshie dal tri a Ovečkin dva góly," poznamenal tréner "senátorov" D. J. Smith.

 

 

Sekerov Dallas podľahol Columbusu

Dallas prehral v Columbuse 1:4, slovenský obranca Andrej Sekera odohral za Stars 15:48 minút a do štatistík si pripísal jednu mínusku, dve strely na bránku a dve trestné minúty. Domácich priviedol k víťazstvu lotyšský brankár Elvis Merzlikins, ktorého z 32 striel prekonal iba Tyler Seguin v 58. minúte.

 

 "Myslím si, že sme hrali dobre. Elvis chytal celý čas spoľahlivo, každý niečím prispel k výhre," uviedol pre nhl.com tréner Columbusu Brad Larsen. Svoj prvý gól v NHL oslávil Švajčiar Gregory Hofmann, ktorý sa na víťazstve podieľal aj asistenciou. Dallasu nepomohol ani návrat elitného obrancu Johna Klingberga.

 

 

Tampa s ďalšou prehrou

Z výhry sa netešil ani Erik Černák, jeho Tampa podľahla Buffalu 1:5 a prehrala tretí duel za sebou.

 

Dvomi presnými zásahmi sa pod víťazstvo podpísal švédsky krídelník Victor Olofsson, ktorý otvoril a strelou do prázdnej bránky aj uzavrel skóre. Veterán v bránke Sabres Craig Anderson predviedol 35 úspešných zákrokov. "Craig chytal fenomenálne. Bol úžasný, je to náš líder," povedal o 40-ročnom brankárovi tréner Buffala Don Granato.

 

Sabres sa mali podľa papierových prognóz pohybovať na chvoste tabuľky, no v úvode sezóny vyhrali až štyri zo šiestich zápasov. V noci ukončili sériu siedmich prehier vo vzájomných dueloch s Tampou, ktorú zdolali prvýkrát od 13. novembra 2018.

 

Naopak obhajca titulu sa trápi, prehral tretí zápas za sebou a z prvých šiestich stretnutí v sezóne vyťažil iba päť bodov. Lightning chýbal útočník Pat Maroon, ktorý s partnerkou očakávajú narodenie dieťaťa. Černák odohral 19:17 minút, päťkrát vystrelil na bránku a pripísal si štyri trestné minúty.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies