Rušňovodič vlaku vo chvíľach nehody telefonoval

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 20:00 • 2 min
Rušňovodič vlaku vo chvíľach nehody telefonoval

MADRID - Údaje z "čiernych skriniek" ukázali, že španielsky rušňovodič vlaku vo chvíľach vykoľajenia práve telefonoval a išiel rýchlosťou 153 kilometrov za hodinu, teda takmer dvakrát väčšou, než je maximálna povolená rýchlosť. Pri nehode zahynulo 79 ľudí. Oznámil to dnes španielsky súd, na ktorý sa odvolávala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia na základe skúmania záznamníkov tvrdia, že vlak išiel krátko pred vykoľajením rýchlosťou 192 kilometrov za hodinu a rušňovodič aktivoval brzdy iba "pár sekúnd pred nárazom".

Súd v dnešnom oznámení uviedol, že rušňovodič sa rozprával telefonicky s predstaviteľom štátnej železničnej spoločnosti Rente, keď došlo k nehode, a radil sa s ním o istom doklade. Rušňovodič Francisco José Garzón Amo bol predbežne obvinený z mnohonásobného zabitia z nedbalosti.

Vlak sa minulý týždeň doslova vrútil do veľmi nebezpečnej, ostrej zákruty, nachádzajúcej sa neďaleko železničnej stanice vo svetoznámom pútnickom meste Santiago de Compostela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies