Ďalší rekord pre Muska: Táto Tesla už 3x došla na Mesiac

NETKY.SK • 17 Júl 2019, 17:4 • 2 min
Ďalší rekord pre Muska: Táto Tesla už 3x došla na Mesiac

Nemecký majiteľ staršieho modelu Tesla sa pochválil úctyhodným počtom najazdených kilometrov. Počítadlo prekročilo číslovku 900 000.

slovakia

left justify in out

Rekordy elektromobilov Tesla 

 

Nielen že vozidlá disponujú úctyhodnými jazdnými vlastnosťami, ale postupne posúvajú elektromobilitu ďalej.

 

Aktuálna informácia prichádza z Nemecka, keď sa vlastník Tesla Model S P85, teda jedného z najstarších, pochválil na Twitteri fotografiami počtu najazdených kilometrov. A číslovka tam prekročila 900-tisíc.

 

 

Hansjörg Gemmingen má podľa serveru Inside EVS už druhú batériu (tá by mala údajne vydržať nejakých 800-tisíc kilometrov), ale inak motor v aute je stále ten pôvodný.

 

Vzdialenosť 900-tisíc kilometrov tak odpovedá zhruba trom cestám na Mesiac (ale bez návratu). server Futuris vtipne glosuje faktom, že Gemmingovo vozidlo nie je Tesla s najväčšou nabehnutou vzdálenosťou. Nesmieme zabudnúť na Tesla Roadster, ktorý Elon Musk poslal do vesmíru ako jeden zo svojich reklamných trikov. 

 

Vozidlo s panákom Starman na palube je podľa serveru Whereisroadster.com 300-miliónov kilometrov ďaleko od Zeme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona