MS v hokeji: USA si poradilo s Veľkou Britániou, Česi si napravili chuť proti Lotyšom

NETKY.SK • 19 Máj 2022, 22:01 • 2 min
MS v hokeji: USA si poradilo s Veľkou Britániou, Česi si napravili chuť proti Lotyšom

TAMPERE – Americkí hokejisti si pripísali vo štvrtok tretiu výhru na majstrovstvách sveta. Veľkú Britániu zdolali v zápase B-skupiny 3:0 a dokopy majú na konte osem bodov. Ich súper je zatiaľ bez víťazstva.

slovakia

left justify in out

USA späť na víťaznej vlne

 

Čakanie USA na prvý gól prelomil až v 29. minúte Ben Meyers, keď tečoval do britskej siete strelu Andrewa Peekea. Víťazstvo poistil v záverečnom dejstve Kieffer Bellows, ktorý sa postaral o ďalšie dva presné zásahy. Jeho tím čaká najbližší zápas v sobotu o 11:20 proti Švédsku. Briti nastúpia v piatok o 15:20 proti Fínsku.

 

V druhej tretine USA zvýšilo tlak a súpera zavreli na niekoľko minút v jeho obrannom pásme. Gólovo z toho ťažil Meyers, ktorý v 29. minúte tečoval za Whistlov chrbát strelu Peekea. Vyloženú šancu následne nepremenil Gaudette, keď zle trafil puk v lete z bezprostrednej blízkosti. Jeho tím nevyužil ani ďalšiu možnosť zvýšiť skóre v presilovke. Následne sa na pomerne dlhý čas nedokázalo usadiť v pásme ani jedno z mužstiev. V záverečnej minúte sa opäť k slovu dostali zverenci Quinna, ktorí Britov točili, ale nevystrelili na bránku.

 

Do dvojgólového vedenia poslal svoje mužstvo Bellows po 58 sekundách tretej tretiny. Pri strele z uhla využil zlé postavenie Whistla - ten bol pri vzdialenejšej žŕdke a počas zmeny pozície sa od neho nešťastne odrazila strela do bránky. Druhý presný zásah pridal Bellows o necelé tri minúty, keď umiestnil puk pod brvno počas presilovky. USA sa ešte do konca stretnutia dostali do viacerých väčších šancí, konečný výsledok však už nezmenili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by USA Hockey (@usahockey)

 

Po problémoch si Česko zlepšilo náladu víťazstvom nad Lotyšskom

 

Českí hokejisti vyhrali vo štvrtok v zápase B-skupiny na MS vo fínskom Tampere nad Lotyšskom 5:1. Rehabilitovali sa tak za utorkovú blamáž s Rakúskom (1:2 po rozstrele).

Po dvojbodovej prehre riešila česká striedačka rošády v zostave nie ani tak pre zlý výkon, ako skôr pre príchod hviezdy NHL Davida Pastrňáka. Napokon sa tréneri rozhodli rozbiť dovtedy vytŕčajúci prvý útok a hráča Bostonu dali na krídlo k centrovi Davidovi Krejčímu, s ktorým sú zohratí z predchádzajúcich sezón Bruins. V elitnej osi zostal kapitán Roman Červenka a tieto zmeny aj v prepojení na ďalšie formácie priniesli gólové tornádo už v prvej tretine. Na hlavnej štatistickej výslednici sa "Pasta" podieľal gólom a asistenciou.

Česi sa v piatom zápase predstavia v sobotu o 19:20 proti Nórom, Lotyši hrajú už v piatok v rovnakomm čase s Rakúskom.

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies