Víťazom 2. kola prezidentských volieb v Turecku sa stal Recep Tayyip Erdogan

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 09:30 • 2 min
Víťazom 2. kola prezidentských volieb v Turecku sa stal Recep Tayyip Erdogan

ISTANBUL - Víťazom druhého kola prezidentských volieb v Turecku sa stal úradujúci prezident Recep Tayyip Erdogan. Doteraz 20 rokov trvajúce vládnutie v Turecku predĺži do roku 2028.

slovakia

left justify in out

Víťazom druhého kola prezidentských volieb v Turecku sa stal úradujúci prezident Recep Tayyip Erdogan. Podľa agentúry AFP to v nedeľu večer oznámil predseda tureckého volebného úradu Ahmet Yener.

 

Týmto víťazstvom sa Erdoganovo doteraz 20 rokov trvajúce vládnutie Turecku predĺži do roku 2028. "Na základe predbežných výsledkov bolo stanovené, že Recep Tayyip Erdogan bol zvolený za prezidenta," citovala štátna tlačová agentúra Anadolu predsedu Najvyššej volebnej rady Ahmeta Yenera. Yener dodal, že Erdogan podľa doteraz sčítaných hlasov získal podporu približne 55,41 percent voličov, zatiaľ čo jeho súpera, kandidáta opozície Kemala Kiličdarogla volilo 46,59 percenta voličov.

 

Podľa štátnej tlačovej agentúry Anadolu z výsledkov po spočítaní takmer 99 percent hlasov vyplýva, že Erdogan dosiahol 52-percentný zisk, zatiaľ čo Kiličdaroglu má 48 nateraz percent. Agentúra ANKA, ktorá má blízko k opozícii, zaznamenala takmer rovnaké údaje, podotkla agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies