Ruský súd odsúdil teológa ruskej pravoslávnej cirkvi na 3 roky väzenia za „faloš o armáde“

NETKY.SK • 5 September 2023, 22:00 • 2 min
Ruský súd odsúdil teológa ruskej pravoslávnej cirkvi na 3 roky väzenia za „faloš o armáde“

Kňaz, ktorý vychádzal z evanjelií, tvrdil, že "ten, kto inicioval agresiu, sa nedostane do raja, bez ohľadu na to, ako sa budete brániť."

slovakia

left justify in out

Súd v Kalininskej oblasti v Petrohrade udelil trest kniežaťu a teológovi Johnovi Kurmojarovovi, ktorý bol obvinený z vytvárania "falošných informácií o armáde," a to na 3 roky v pracovnom tábore, informuje telegramový kanál SOTAvision.
Obžaloba požadovala sedem rokov väzenia pre Kurmojarova. Podľa SOTAvision bol teológ obvinený zo zverejňovania videí na svojom YouTube kanáli "Virtuálna pravoslávna farnosť," v ktorých hovoril o akciách ruského vojska na Ukrajine z pohľadu kresťanstva.
Najmä vo videu s názvom "Kto bude v pekle a kto v raji?" kňaz argumentoval, že z hľadiska evanjelií "ten, kto inicioval agresiu, sa nedostane do raja, nech sa bránite akokoľvek."
Skôr Ústredný soudní orgán informoval, že štátny prokurátor v Ruskej federácii požadoval sedem rokov väzenia pre kňaza za "falošné správy o armáde."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Hieromonk John Kurmoyarov. Foto: snímka obrazovky kanála YouTube „Ortodox Virtual Parish“
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies